Диагноза „незадоволени“? Има лечение!

| от Вучето |


Забелязали ли сте, че любимата дума на злобарите с бедния речник, когато някоя жена ги е издразнила с коментар в социалните медии, е „незадоволена“, или, грубо казано „недоеб“. Иначе е интересна дума – звучи леко мистично-архаично, като „людоед“. От друга страна обаче се приема за също толкова обидна и дискриминираща, колкото класическите „грозотия“, „селянка“, „боклук“. И как няма да е обидна, когато с нея те засягат на брой и честота на съприкосновение с пениси през последните месеци. И даже години.

По време на най-строгия локдаун в началото на COVID-19 пандемията много необвързани недоволстваха, че са им спрели кранчето на социалните контакти и така са били подложени на принудително сексуално въздържание. На двойките им беше лесно – и те като всички изтрещяваха от седене вкъщи, но поне можеха да разнообразяват скандалите и гледането на сериали в Netflix с по някой кунилингус и други подобни благини. На останалите, които нямаха физически достъп до друго топло тяло, им оставаше да мастурбират в компанията на други мастурбиращи непознати в сайтове за „социализация“ като Omegle, Chatroulette и TinyChat. Само че интернет сексът секс ли е, бе хора!

Не трябва само глобално бедствие, за да остане човек на сухо за дълго време. Има много други обстоятелства, които да доведат до сексуално въздържание – стрес, различни медицински състояния, най-вече липсата на партньор. Някои хора, дори семейни двойки, свикват с отсъствието на секс в живота си и в един момент дори престава да им липсва. Но за тези, за които сексът е толкова нужен, колкото „слънцето и въздуха за всяко живо същество“ , дори тримесечен сух период би ги съсипал. Но без значение поради каква причина сте се оказали в позицията на незадоволени, ето няколко съвета как да оцелеете без секс, без това да има дълготраен негативен ефект върху психиката, физиката и самочувствието ви.

Как едно телешко със сметанов сос може да замени секса

В някои религии целибат се изисква за всички духовни лица. Например още през VIII век католицизмът налага забрана за секс и брак на монасите, свещениците и епископите и, както изглежда, не смята в скоро време да отпусне юздите на своите свещенослужители. Според будистките монаси, последователи на Гаутама Буда, пък животът без секс и брак е възможно най-възвишеният и удовлетворителен, той е идеалът. Целибат се практикува и в някои секуларни общности. Радикалната феминистка организация „Клетка 16“, просъществувала между 1968 и 1973 г., агресивно пропагандира целибата като предизвикателство срещу мъжката доминация. Ние, простите смъртни, седим и се чудим как така някой доброволно ще вземе съзнателното решение да се лиши от едно от най-големите познати на човечеството житейски удоволствия.

Монасите обаче имат отговор. Съветът, който биха ни дали е вместо да се борим с желанието, да го приемем. Защото както и всяко друго изкушение, и това става все по-силно и мъчително, колкото повече се опитваме да го изтласкаме от мислите си.

Вместо да се борите с неукротимото си либидо, канализирайте неизразходваната сексуална енергия в проекти, които отлагате от дълго време. Разчистете гаража от натрупаните през годините боклуци, пренаредете гардеробите, сгответе един бьоф строганоф, нарисувайте картина… Да, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, а и укротяването на опърничавото либидо не става отведнъж. Това е процес, който изисква не само да пренастроите мисленето си на друга вълна, но и да въведете промени в рутинното си ежедневие, ако искате да постигнете резултата на монасите.

Фантазия срещу реалност

С времето сексът се превръща в рутинно действие, като помпане на гума или миене на зъби, или нещо за запълване на времето. Така може би е и във вашия случай. Не че толкова много ви се прави секс, просто самата мисъл, че не го правите, превръща настоящето ви положение в агония. Същото е като да проверявате съдържанието на хладилника в три след полунощ, без да ви се яде. Затова следващия път във фитнеса, преди да започнете да се навъртате около инструктора, запитайте се дали наистина го желаете или просто фантазията как ви обладава върху лежанката ви кара да точите лиги по него.

Едно полезно ментално упражнение, което може да помогне да контролирате тези импулси, е да си представите как фитнес инструктора, с лекия августовски загар по микленджеловски скулптурираното си тяло, е просто кадър от телевизионна реклама за верига ресторанти за бърза храна. Знаете как е в живия живот: Виждаш билобрд с един сочен, набъбнал от холестерол и сосове чийзбъргър, а като си поръчаш същия на гише, получаваш едно сплескано кюфте между две филии безвкусен хляб, недобре аранжирано с листо увяхнала маруля.

Набавете си човек за гушкане

Този тип „терапия“ може да звучи неортодоксално, но да разполагаш с някого, с когото да сте близки, без да сте интимни, е много важен фактор, ако сте зациклили в продължителен безсексен период. Понеже подозирам, че съм по-стара, по-проницателна, по-опитна и по презумция по-мъдра от повечето от вас, ще трябва да приемете думите ми за чиста монета. А думите на мъдростта са тези: Когато си мислите, че ви липсва сексът, всъщност не винаги става въпрос за буквалното отсъствие на пенис във вагината. В повечето случаи проблемът е в липсата на простичък човешки контакт – да хванеш някого за ръка, да допреш бузата си до неговата, да гледате телевизия, легнали в неудобна поза един до друг на дивана… Ако ви се намира под ръка приятел, независимо от пола, с когото можете да правите тези неща, би било повече от чудесно. Е, не изключвам появата на сексуални мисли и пълнокръвни ерекции по време на подобни изблици на приятелско отношение, но важното е те да не ви „подхлъзват“ в погрешната посока.

Who’s your daddy?

Вие сте вашето „татенце“! И под „татенце“ имам предвид алтер егото ви, в чиито ръце трябва да поверите сексуалното си удовлетворение по време на дълъг период на „засушаване“. Мастурбацията е доказано най-добрата и най-безопасна опция в ситуацията ви. Самозадоволяването не е, както някои си мислят, тъжният сурогат на секса с партньор. Той е отличен метод да излезете от главата си и да влезете в тялото си, да се слеете с него, да го опознаете и заобичате така, както никой преди това не го е обичал. Благодарение на окситоцина и серотонина, хормоните на щастието, които се освобождават в големи количества при получаването на оргазъм по време на мастурбация, нивата на стрес и тревожност значително се понижават, а настроението се подобрява.

Така че, мили ми сестри, докато чакате сухият период да свърши, не психясвайте. Вместо това се залейте с кофи позитивни мисли, приятни компании и много самоделни оргазми.

А да, и следващият път, когато някой ви нарече „недоеб“, отвърнете с възвишено будистко безразличие.

Вижте още:

Оргазмът – колкото повече, толкова повече


Повече информация Виж всички