“Аз ще го променя” и други грешки, които жените правят с мъжете

| от Надежда Петрова |


Има някои основни грешки, които всички жени допускаме с мъжете – независимо колко сме умни и образовани, ние до една попадаме в капана на женската самозаблуда.

За всичко е виновно нашето вроденопожелателно мислене.

Грешка номер 1: “Аз ще го променя” – “като заживеем заедно”, “след няколко години”, “като смени средата”…. Втората част на това изречение няма никакъв смисъл, защото голямата грешка е в първата.

След 15 години връзка и 13 съжителство с един и същ мъж, не само че не съм го променила, но дори не успях да го науча да си слага чорапите в коша за пране. Още не съм се отказала от тази си мисия, която заплашва да се превърна в Каузата на живота ми, но поне нямам илюзии за успех. Поддържам темата само заради спорта.

Повярвайте пробвала съм различни тактики: любезна забележка, тип “мило, моля те …”, груба забележка “Не издържам вече, взимай си чорапите и изчезвай от живота ми!”, намесвала съм чорапите във всякакви разговори с повод и без повод, обръщала съм ги на шега или обратно – във Вселенска трагедия. Оставяла съм ги да стоят с дни, така че цялата къща да е осеяна с чорапи …. Всичко това с нулев успех. Просто моят мъж смята, че това не е важно и съответно не влага никаква енергия в него.

Вероятно вашите мъже си слагат чорапите в коша за пране, но не загасят лапата в тоалетната, или не изхвърлят празните опаковки, или ви карат да търкате приборите до блясък все едно сте героиня в Downton Abbey, или настояват обувките в коридора да са подредени като войници, или да няма обувки в коридора. Може и да се сърдят всеки път като кажете “това е голяма глупост”, защото смятат, че ги наричате глупаци. Или …, или … Всички си имат странности, някои повече, други по-малко.

Така че хващайте един листи и химикал и си преценете силите – какво можете да изтърпите и какво не. Защото мен едни чорапи не могат да ме съборят, но за вас те може и да се окажат камъкът, който щеобърне колата.

Грешка номер 2: “Като си направим дете, всичко ще си дойде на мястото“ ”… и той най-после ще се отдели напълно от бившата си жена”, “ … ще ми обръща повече внимание”, “… ще бъде само мой”, “… ще станем истинско семейство”.

Познавам поне дузина жени, които ей в тоя момент са убедени, че ако успеят да родят деца на един мъж, той ще им е предан до гроб. Само че той – мъжът, не иска деца. Защото е прекалено стар, още млад, вече има 2-3 деца, освен това му се живее и още един милион причини.

Уважаеми жени, да родиш дете, за да си оправиш отношенията е най-сигурният начин да се оплетеш необратимо. Защото бебето не можеш да го върнеш с касовата бележка в двуседмичен срок, както направихте половината неща, които напазарувахте в пристъп на истерия от Erdem на H&M. Разочарованието ви дебне зад първия ъгъл, а вие не подозирате нищо.

Предстои ви челен сблъсък с влак, повярвайте ми.

Да направиш родител човек, който няма особено желание за това е като да караш с 200 в аварийната лента на магистралата. Хем е глупаво, хем е опасно, хем рискувате не само вашия живот.

Ако мъжът до вас не е 100% с вас, или вие не го чувствате така, то вероятно има причина. Вероятно този човек не е за вас. Не настоявайте да го научите по най-трудния начин.

Децата винаги са усложнения за една връзка – да, те са любов и щастие, но те са и безсъние, и болести, и скандали, и мръсотия вкъщи и лишаване от свобода и край на спонтанния секс в кухнята, и финансов ангажимент. И не трябва да искате от някого да има деца, ако той не е уверен, защото това не е като да си вземеш куче и после да го пратиш при леля си на вилата.

Грешка номер 3: “С мен ще е различно …” Запознавате се със симпатичен мъж, за когото бързо разбирате, че има 4 неуспешни връзки зад себе си. Това не трябва да ви тревожи – никой не е перфектен, но все пак има някои неща, които не са за преглъщане.

Като например: алкохолът, аферите и агресията – ако вашия Mr. Big има история с някое от тези три големи “А”, бягайте, докато можете. Има хора с по-нисък морал, има такива със слаби нерви, има мъже, които не уважават жените, има и жени, които не уважават мъжете.

Романтиката замайва разума ни, но щом един мъж е ударил една жена, то той ще удари и друга. Ако е имал любовници, пак ще има. Мъжете със зависимости – алкохол, наркотици, хазарта, жени, секс … са хора с истински проблеми.

И, моля, не си мислете да лекувате грешка номер 3 като допускате грешка номер 2. Този филм няма да им хепиенд. Купувате си билет за Титаник.

Грешка номер 4: ”Ама той е женен или той има сериозна връзка …”
Тук ще ви изненадам и няма да ви кажа да не се занимавате с женени мъже, въпреки че може би точно това очаквате.

Свестните мъже не се намират под път и над път и вероятността някой такъв да е обвързан е същата като да са купили онези прекрасни намалени обувки, които бяха вашия ”уникален“ 38-ми номер.

Да се замислиш върху опцията да рискуваш с връзка с женен мъж не е неразумно. Хората се женят и развеждат. И ако този мъж не е щастлив с жена си, също както и тя не е щастлива с него, а вие се появявате в правилния момент, то това е късмет за 3-ма ви. Пригответе се все пак, че в началото жена му няма да мисли точно така.

За подобна стъпка все пак се иска много интелигентност и откритост. Само от вас двамата зависи да не ставате самотната любовница, която не се отлепя от телефон, защото “Той” може да й звънне.

Грешка номер 5: ”Сексът не е всичко….” Да бе, да! Без приличен секс, не може да имате щастлив брак. Има семейни скандали, които се оправят със секс, има и такива, на които им трябва много секс.

Мислите си, че сте срещнали Мъжа, харесвате го много, а и той има такава чаровна усмивка, но ако не сте един за друг в леглото, забравете. Той ще напълнее, ще остарее и ще побелее, но щом ви кара да изпитвате удоволствие от срещата на телата ви, нищо от това няма значение. Но ако смятате, че тази негова усмивка ще компенсира цял живот липсата на страст, а вие ще се правите, че страдате от мигрена или че сте в 20 дневен силен цикъл, забравете.

Никой не е прокопсал от липсата на секс!


Повече информация Виж всички