7 сексуални сънища и тяхното скрито значение

| от MamaMia |


Случвало ли ви се е е да се събудите объркани и притеснени, въпреки че сте сънували доста приятен сън? Става дума за онези моменти, в които участвате насън в еротичен или сексуален сън, но не точно с човека, до когото заспивате. Присънва ви се например бившето гадже. Или колегата. Или колежката. Или, не дай си боже, някой отдавна починал роднина.

В такива случаи е добре да се знае, че сексуалните сънища обикновено не трябва да се разчитат буквално. „Сънищата говорят на символичен език, а не на буквален“, казва Лори Лоуенбърг, сертифициран специалист по сънищата пред Glamour.com.

„Сексът насън не се отнася до физическия акт на смесване на две тела, ами е повече относно психологическия акт на смесването на два ума или за влиянието и поведението на човека, когото сънувате, върху вашето „аз““.

Разбира се, понякога сексуалните сънища може да се тълкуват и буквално. Ако сексът във връзката практически не съществува и това ви притеснява, може би компенсирате чрез повече сексуални сънища, смята Лоуенбърг.

Повечето от сексуалните сънища обаче изискват известно дешифриране. Според психолога трябва да си зададете няколко въпроса, ако искате да проникнете в същината на това защо сънувате сексуални отношения с даден човек. Имате ли връзка с този човек на някакво ниво в истинския живот? Имате ли желание да осъществите връзка с този човек или да узнаете как работи неговият ум? Има ли нещо в поведението му, в неговите умения или начин на живот, което бихте искали да имате и вие в този момент? Тези въпроси, според Лоуенбърг, ще ви помогнат да установите защо имате сексуални сънища точно с този човек, а не с някой друг.

Ето какво казва тя и за различните категории сънища:

Секс с бившия

Подобни сънища може да предизвикат всякакви реакции – от смях, през сълзи, до паника, в зависимост от това в какви отношения сте в момента с  бившия партньор. Разбира се, възможно е просто да ви липсва този човек (и добрият секс с него), но често подобни сънища не са напълно буквални. Всъщност надали имате желание да се съберете отново – особено ако сте вече в нова връзка. Такива сънища се раждат понякога именно от смесването между миналата и сегашната връзка. „Често избираме същия тип човек и в следващата си връзка. Тези сънища ни помагат да определим „типа“, който е добър за нас или не е“, казва тя.  Възможно е и този сън да означава, че вашата страст към бившия отминава и мозъкът обработва изживяното.

„С бившия сме приятели“ е лъжа. Ето защо

Секс с приятел

Доста е конфузно, когато сънуваме близък приятел, с когото имаме чисто платонични отношения, в мокър сън. Това може да е доста объркващо, тъй като вероятно досега не сме си мислили, че е възможно да има еротично привличане, а може би защото полът на приятеля не е този, към който обичайно сме привлечени.

Но в сънищата това няма значение. Сексуалният сън понякога означава, че сте се свързали с някого на някакво емоционално или психологическо ниво, обяснява Лоуенбърг. Това не включва неочаквано скрито сексуално желание към човека, който сънувате, а по-скоро е проекция на ума, който оценява нивото на интимност помежду ви, като предлага най-крайния вариант. Очевидно мозъкът обработва вашите отношения и се опитва да постави границите.

Секс с колега

Ако става дума за някой, чиято работа цените, но не ви е и хрумвало, че е атрактивен, това означава, че търсите психологическата връзка, вместо физическата. С други думи по-скоро е възможно да желаете някакво качество, което колегата въплъщава, отколкото сексуалността му. Възможно е да искате неговия пост или да овладеете начина, по който върши работата си. Във всички случаи подобен сексуален сън може да ви подтикне към по-близки колегиални отношения, които не е нужно да приключат в леглото.

Тройка или оргия

„Тройка или оргия може да означава, че имате прекалено много неща в живота или на главата си и трябва да се фокусирате върху едно-единствено“, казва Лоуенбърг. В крайна сметка ако се чувствате тревожни, преди да заспите, насън тревожността относно множеството задължения може да се трансформира в секс с няколко непознати или тройка.

Изневяра

Ако сънувате, че съзнателно изневерявате, това не означава, че не сте доволни от връзката си. „Ако сънувате изневяра, това често означава, че сте разрешили на някакъв страничен аспект да заеме много важно място във вашата връзка“, казва Лоуенбърг. Това може да са задължения или ново хоби извън връзката – и съвсем не е задължително да е нов човек. И все пак, ако насън сънувате някой, който не е вашия партньор, но към когото сте силно привлечени, бъдете нащрек – вероятно търсите нещо, което липсва във вашите отношения.

10 знака, че ви изневеряват

Секс между вашия партньор и някой друг

Ако насън гледате как вашият партньор ви изневерява, вероятно това означава, че той отделя много внимание на нещо друго извън връзката. Този сън е призив за разговор, а не за край на връзката.

Орален секс

Този сън символизира нуждата от разговор – все пак действията се извършват с устата. Ако сънувате, че правите или получавате орален секс от някой, с който сте интимни, е време да си поговорите за отношенията си. Ако е от някой далечен човек, значи търсите контакт и ви е необходим разговор с него.

Вижте още: 

Какво означават сексуалните сънища според психолозите


Повече информация Виж всички