20 малки и бързи, но важни факти за пениса – от мъж за жени

| от Слави Искренов |


Като става дума за пениси, малко е разочароващо в същото изречение да присъстват думите „малки“ и „бързи“ – за заглавието говоря. Но да, събрах в тази статия някои малки и бързи факти за пениса. По-забавно щеше да е, ако напиша, че фактите са едри, твърди, стърчащи и дълготраещи. Статията обаче не е развлекателна. В текста също така няма нито пъхане на грандиозни истини, нито сгромолясване на корави митове, нито разбулване на гигантска тайна, която во веки ще ви донесе мечтаното сексуално щастие. Статията цели да даде някаква практическа полза за някои по-ненаблюдателни жени, по-неопитни момичета или по-неуверени пенисопритежатели. Което може да се окаже много по-смислено. Дори и само 2-3 от тези 20 малки, бързи факти да са нови за вас. Продължете и преценете.

Дисклеймър. Споделената по-долу информация, разбира се, не е от представителна извадка. Все пак, не знам как го мислите, но НЕ съм обикалял да събирам и проучвам различни мъжки пениси. Основно споделеното е от моя опит: както личен, така и от разказаното от приятели (и то не от онези приятели, тип „рибари“ с преувеличенията им и тупането по собствените им рамене, а от по-честните такива) и приятелки.

Пенисът не е постоянно в ерекция.

Мекият пенис не казва всичко. Няма как по него да разберете колко голям ще е той в ерекция. Може да изглежда едър в усвиснало състояние, а после само леко да се втвърди. Може увиснал да изглежда малък, но да нарасне после в пъти. Да, в пъти. Примерно три пъти.

При по-грубо фелацио най-много може да пострада тънката ципа на кожичката на главата. Внимавайте със зъбите.

Студът наистина причинява известно свиване на пениса, но само в увиснало състояние. Размерите му в ерекция не се влияят от студа.

Когато мъжете си оправяме междукрачието, обикновено това е заради тестисите. По-често неудобството е там. И не ги чешем (освен може би някой, който не се къпе, за този частен случай не мога да коментирам, но вероятно тогава той се чеше и на други места). Просто си ги наместваме.

Невъзможно е пенисът да е разположен надолу в крачола на панталона и да е в ерекция. А ако е – е доста болезнено.

Понякога еректиралият пенис може да излиза извън горната линия на боксерите и банския. Не при всички мъже, разбира се. Но понякога това може да причини неудобство на мъжа, много по-рядко – и „неприкрита“ гордост, понеже няма да е възпитано, ако ме разбирате.

Ерекциите имат степени. Състоянията на пениса не са само „мек“ и „мегатвърд“.

Когато е в най-твърдата си ерекция, пенисът стои по-скоро нагоре, към корема, не напред като насочен пистолет.

Ако хванете така добре еректирал пенис и го наведете напред и надолу като насочен пистолет, може да е много неприятно и болезнено за притежателя му.

Един от мъжките страхове и по-чести травми на пениса по време на секс е при поза с партньорката отгоре, когато при по-неконтрулиеромо нейно движение тя се измъква от пениса, а в следващата секунда с цялата си тежест, неуцелила, просто го прекършва с голяма сила рязко отгоре. Бррр!… Фрактура, вътрешен кръвоизлив, разкъсване… Пещеристите тела, пълни с кръв, в такъв момент, са много лесни за такъв тип травма.

Обрязан пенис по нашите ширини може би е окей само за някои жени (други се оплакват, че не могат да си играят с кожичката на главата, когато е такъв). Главата на пениса без кожа е с (малко, но все пак) намалена чувствителност за мъжете. Темата за хигиената е въпрос на хигиена, не на кожа на главата на пениса. Медицинските причини за обрязване са отделна тема, по която не мога да коментирам.

Вижте още: Гладък или „като шарпей“ – за и против обрязването

Освен дължината за по-пълноценно усещане за партньорката, важна е и дебелината на пениса. Както и големината на главата. Както и ръбът под главата. Както и релефът по тялото на пениса. През цялото време имам предвид пениса само в еректирало състояние.

Нормално е понякога ерекцията да спада по време на секс, да е непълна и променлива. Мъжете не сме машини – зависим и от партньорката, разбира се.

Има нещо като поговорка – че при по-дълго време без секс тестисите на мъжете посиняват и болят. Никога не ми се е случвало (не понеже не ми се е случвало по-дълго време да не правя секс, напротив), както и на мои познати, които също само са чували това твърдение.

Винаги готовият пенис най-често е и бързак.

По правило вторият път винаги се получава с по-голяма продължителност спрямо първия, дори и за бързаците.

Ако ритнеш мъж в пениса, болка няма. Болката е при шут в тестисите.

Ако ритнете мъж в тестисите в присъствието на други мъже, те също ще усетят болката му. Макар и да не е реална за тях.

Ако ритнете мъж в тестисите и после веднага съжалите, може да му помогнете – ако цункате, да мине, няма да мине. По-добре така: той ляга по гръб с изпънати крака, а вие отново го ритате, но този път в стъпалата. Помага общо взето.

Вижте още: 

Всичко, което изобщо не знаете за клитора


Повече информация Виж всички