15+1 доказано работещи „бабешки“ съвети за брака, които мъжете са получили

| от MamaMia |


Що се отнася до браковете и връзките на другите хора, всеки има мнение и всеки все знае по-добре от тях как да се чувстват, какво да говорят, кое как да правят. Вярно, досадно е, но понякога някой ви дава частица мъдрост, която се оказва чисто злато и променя мисленето и живота ви завинаги. Половината от браковете завършват с развод, така че не е зле качествените брачни съвети да се разпространяват. Ясно е, че жените получават от своите роднини редица препоръки и насоки за връзките и браковете си, но такива получават и мъжете. И те са не по-малко стойностни, просто по-рядко се говори за тях.

Reddit e платформа, в която често се задават неудобдни или провокативни въпроси към потребителите. Ето някои от мъжките отговори на въпроса „Кой брачен съвет ви прозвуча абсурдно, но всъщност се оказа полезен?“

1. Баба казваше, че любовта е като кафето. Понякога е горещо, понякога е студено, понякога е сладко, понякога е горчиво. Както и да да го предпочитате, това е окей. Но е страхотно само когато го получите по свой вкус, а не се примирите с чужда рецепта.

2. Баща ми винаги твърдеше, че най-добрия подарък, който той и майка ми са получили за брака си, е бил огромен матрак в размер king size. Винаги съм смятал, че това е нелепо до миналия месец, когато жена ми и аз имахме нужда от ново легло. По силата на съдбата намерихме страхотна сделка за king size матрак и разбрахме колко са си стрували тези допълнителни пари. Да не мръдна от мястото си, ако това не беше едно от най-добрите решения, които взехме, освен да се оженим и да имаме деца. Допълнителното място е върхът, можем да се гушкаме или да имаме малко лично пространство след секс, няма нужда да спим на мокро, и ако децата ни се опитат да легнат при нас, има достатъчно място, което никой не получава детски ритник в лицето.

3. На сватбата ми бабата на жена ми ни даде неочаквано забавен, леко странен и всъщност солиден съвет. Тя каза: „Ако се скарате, лягайте си голи и вижте дали можете да го разрешите, преди да заспите.“ Дотук добре. Юбилеят ни е в понеделник!

4. Моята баба каза: „Бъдете мили, дори ако не искате. Особено ако не искате!“.

5. Аз самият обичам да казвам на внуците си: „Любов е не колко искаш да умреш за някого, а колко си склонен да търпиш неудобство заради него!“.

6. Дядо ми ме посъветва никога да не си лягам с оставени мръсни чинии в мивката. От него знам, че той и баба винаги разчистват масата от вечеря съвместно и тогава си говорят най-много.

7. Моята баба все ми напомня, че в спорове ние двамата сме изправени срещу проблема, а не един срещу друг. Особено когато спорим помежду си, това много ни помага. Успокоило е много потенциални скандали през годините.

8. „Още преди да се ожениш, се подготви, че не се събираш само с човека до теб, а с цялото му семейство.“

9. Когато нашето дете щеше да се ражда, някой ме беше посъветвал да сменя първата пелена. „Ако можеш да се справиш с първата, другите ще бъдат лесни.“ Така и постъпих. Не знаех как се прави, затова помолих медицинската сестра в болницата да ме научи и смених първите няколко, докато жена ми се възстановяваше от тежко раждане. Съветът беше правилен, нито една друга пелена не беше толкова отвратителна, колкото първата. Стана ми много лесно и нямах нищо против да го правя аз, а жена ми беше наистина много благодарна. И ми хареса, че мога да поема изцяло някои от родителските задължения, тъй като имаше толкова много отговорности, които чисто биологично само жената може да поеме.

10. Предствете си, баба ми ме посъветва да правим секс често и да го правим шумно.

11. Втората съпруга на баща ми почина наскоро и той ми сподели нещо, което няма да забравя никога: „Нещата, които ме дразнеха най-много у нея, сега най-много ми липсват!“

12. „Избягвай твърде високите очаквания!“ Това ме посъветва баща ми. Давам си сметка, че повечето от първите ни конфликти със съпругата  ми са били, когато единият или другият е имал неизказани очаквания за другия или за брака. 

13. В горещи дни да черпя партньора си със студена напитка, а в студени – с топла, без да ме и я е поискал. Малките неща, които показват грижа, имат значение.

14. Нас ни посъветваха да си изберем завивки, по-големи от размера на леглото, и така никога да нямаме проблем кой кого отвива.

15. Сестра ми ми беше казала, че това вече да не си влюбен, не означава, че си спрял да обичаш, а чичо ми ми обърна внимание да се пазя какво говоря, когато се ядосам, защото не можеш да си вземеш думите обратно.

16. „Казвай ѝ, че я обичаш, всеки ден.“ Точно толкова прост беше съветът на моя дядо.

Вижте още: 

10+1 звездни татковци разкриват тайните на бащинството