Трите тигана, от които има нужда всяка кухня

| от Лилия Огнянова |


Може да не ви се вярва, но това си е точно така – имаме нужда от точно три вида тигани, за да се каже, че кухнята ни е прилично оборудвана. Тенджерите ги оставям настрана към момента, там нещата са ясни – една голяма за супи, една малка тип касерола за варене на яйца и ювка.

Но при тиганите нещата стоят по друг начин. Когато търсите подходящата посуда за кухнята, няма как да подминете този точно уред. Но сред огромното разнообразие на пазара е лесно да се объркаш.

Нужно е обаче да купите точно три вида – голям тиган, уок и тиган за палачинки.

В големият тиган можете да готвите почти всичко. От яйца във всичките им варианти, през задушени зеленчуци, ориз със спанак или гъби (или каквото друго душа ви иска) до пържене на кюфтета, наденички и т.н.

Уокът е изключително подходящ за направата на зеленчуци и азиатски тип храна. Нужен е само един капак и супер успешно ще задушавате и варите на практика всичко. Безценно кухненско съоръжение, особено ако имате желание да се храните вкусно и здравословно.

И за финал – тиган за палачинки! Те са малко по-различни от останалите, доста дебели и супер плитки, с форма точно като за добре познатите ни палачинки. Все пак събота и неделя сутрин не биха били същите, ако из дома не се носи аромат на палачинки!

Ако имате нужда от някой от тези тигани или пък сте решили да обновите кухненската техника, то може би ще ви е полезно да знаете, че в момента Кауфланд и Тефал имат изгодна промоция, която може да ви позволи да си купите нужното с до -60% намаление.


Повече информация Виж всички