Рецептите на MamaMia: сладолед „Ягодов чийзкейк“

| от Росица Гърджелийска |

Сезонът на ягодите чука на врата, ако и дори вече не е тук. Никога не можем да сме напълно сигурни, защото пикът на един от най-сладките плодове, минава почти неусетно. Докато това все още не се е случило тази година, споделяме една лесна ягодова рецепта: сладолед „Ягодов чийзкейк“.

Нужни продукти

за сладкото
750 гр ягоди
1 ч.ч. захар

за сладоледа
500 гр крема сирене
50 гр масло на стайна температура
400 гр заквасена сметана
12 с.л. пудра захар
ванилия

топинг
пресни ягоди
натрошени бисквити

DSCN5280

Начин на приготвяне:

Нарежете ягодите на парченца и ги сложете в средно голяма тенджерка, заедно със захарта.

Бъркайте добре докато се разтопи напълно захарта и след това оставете да ври около 30 мин на средна степен. Разбърквайте от време на време, за да не загори.

През това време направете крема.

Разбийте маслото с пудрата захар до получаване на бледа, пухкава смес.

След това, бавно, лъжичка по лъжичка започнете да добавяте крема сиренето докато продължавате да разбивате.

Когато сте разбили всичкото крема сирене, спрете миксера и с шпатула добавете постепенно заквасената сметана, като разбърквате добре до пълно хомогенизиране на сместа.

Добавете и ванилия.

Изсипете в голяма кутия, отгоре изсипете вече изстиналото сладко и съвсем леко разбъркайте, но без да прекалявате.

Замразете сладоледа за 3-4 часа, за да не е прекалено твърд.

Поднесете с натрошени бисквити и пресни ягоди.

 
 


Повече информация Виж всички