Рецептите на MamaMia: Бял гараш с малини

| от Росица Гърджелийска |

Ако се чудите дали това наистина е бял гараш – не, не е. Дори не знам дали има такова нещо. Тортата е мое лично творение, както повечето ми рецепти. Докато снощи я опитваше сладко-сладко, сестра ми каза, че това е торта „Бял Гараш“. Така тя ми спести главоболието да мисля име за творението.

Честит рожден ден, тати!

Нужни съставки:

За 1 блат:

3 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени на дребно орехи
0.5 ч.ч. смлени на едро орехи
1/3 голям пакет масло на стайна температура
1/2 к.ч. мляко
ванилия

За крема:

150 гр масло
200 гр крема сирене
800 гр заквасена сметана
8 с.л. пудра захар
ванилия
3 с.л. сладко от малини

За глазурата:

100 гр бял шоколад
100 гр млечен или черен шоколад
малко мляко

бял гараш с малини

Начин на приготвяне:

В голяма суха купа разбийте първо белтъците на сняг.

В друга купа разбийте маслото, заедно със захарта за няколко минути. След това един по един добавете жълтъците към маслото и не спирайте да разбивате. Когато сместта стане гъста, пухкава и светла на цвят добавете орехите и ванилията и отново смесете добре.

Добавете белтъците, разбити на сняг, към сместта с орехите и бавно и внимателно разбървайте, докато се хомогенизира.

Блатовете (направете по желание, колкото броя смятате за необходими) се пекат във фурна на 20 градуса с вентилатор за около 40 мин. Оставят се напълно да изстинат.

Направете крема, като разбиете маслотро с пудрата захар и после бавно и постепенно започвате да добавяте първо крема сиренето и после сметаната.

Добавете ванилия.

Отделете 1/3 от крема и добавете към него малиновото сладко.

Сглобете тортата като наредите блат, крем с малиново сладко, блат и най-отгоре и отстрани намажете останалата част от крема.

Оставете поне една нощ да престои в хладилника.

На водна баня в напълно сух съд разтопете белия шоколад заедно с малко мляко. Направете същото и с черния шоколад. Изсипете ги върху тортата както искате.

От белия шоколад може да направите малки монети, с които допълнително да украсите тортата. За целта сложете бял шоколад върху хартия за печене и оставете в хладилника да се стегне.

Тази торта определено не е за всеки ден, а фитнес инструкторът ви ще получи паник атака ако разбере колко калории има в едно парче.

Но пък е вкусна – насладете й се!

бял гараш с малини

 
 


Повече информация Виж всички