Няколко хитринки, които ще ни помогнат да почистим по-бързо

| от MamaMia |


Почистването на дома е ужасно и досадно занимание, но то може да се превърне в лесно и приятно такова. Разбира се за тази цел ще ви разкрием няколко трикове от „кухнята“ на MamaMia.

Почистете петната от ръжда в банята с разтвор от оцет и сода за хляб. Оставете разтвора в продължение на няколко минути върху мръсното място, след това изплакнете с вода и избършете плочките със суха кърпа.

Премахнете всички възможни миризми в хладилника си, като го измиете с лимонов сок и вода.

За да почистите перфектно дървения под ви трябва единствено вода и оцет. За целта прибавете ¼ чаша оцет към един литър вода. А ако трябва да почистите плочки използвайте топла вода.

Ако сте заложили на уюта и имате килим можете да го поръсите със сода и царевично брашно, след петнадесет минути почистете с прахосмукачка.

За да лъснат прозорците ви най-добрият вариант е да използвате амоняк и вода – 1 част амоняк прибавяте към 10 части вода. След което подсушавате стъклото с микрофибърна кърпа. Още един начин да почистите прозорците вкъщи е с картоф. Разрязвате картофа на две и натърквате стъклото, след което избърсвате сока с чиста кърпа, а картофът го мятате в тигана.

Най-трудният уред в кухнята за почистване винаги ще си остане фурната. Има хиляди препарати предназначени за нея, но тя никога не изглежда като нова, каквото и да правите. Оказва се, че содата за хляб върши чудеса и ще ви помогне и в този случай. Смесете половин чаша вода с една чаша сода за хляб и нанесете получената смес, оставете да подейства и почистете.

Помните ли Моника в сериала „Приятели“, която слага оцет в почистващия препарат, оказва се, че можеш да научиш нещо и от телевизионните поредици освен да се забавляваш с тях. Оцетът и содата могат да се превърнат в най-добрите приятели на всяка домакиня.