Нещата, които никога няма да имам в кухнята си

| от MamaMia |


Обзавеждането и поддържането на интериорната свежест на един дом е приятна работа. Направо си е чисто удоволствие.

Обожавам да правя глупави и ненавременни покупки за дома: поставка за домакинска гъба на котки върху пиано, кувертюра за спалня с принт мандала, свещник във формата на пенис пр. Уви, когато се развличам, търсейки нещо, което да си купя, често се сблъсквам със суровата непосилност да притежавам определени вещи за дома. Особено за кухнята, която традиционно си е натоварено място с трафик, на който би завидяло и Цариградско шосе.

Ето един списък с нещата, които никога няма да имам в кухнята си. И това ме натъжава ужасно:

Поставка за готварска книга

Колко огромна кухня, по дяволите, трябва да има човек, за да намери в нея място за поцинкована винтидж поставка за готварска книга? Кухнята и без това е претоварено място: тенджери, вилици, магнити за хладилник т.н. Къде точно би могла да стои поставката за готварска книга?

Пиростия

Не знам какво значи това, освен че звучи като гюдерия – а именно груб парцал за почистване на кола. Няма да го притежавам, защото не ми звучи надеждно.

Висяща поставка за яйца

Същият въпрос…предполагам, че дори кухнята на лейди кралицата Елизабет II не е толкова просторна, че да може някъде да се позиционира висяща поставка за яйца. Ако в магерницата на Бъкингамския дворец случайно има някое свободно кътче, то по-скоро ще бъде заето от пиростия! Освен това, колко шик да са яйцата, че да ги излагаме на показ във висяща поставка?

Марков гевгир

Гевгирът е нещо, през което процеждате вода, например от ориз. Кому е нужно да струва 100лв? Може би петлевовите ръждясват в рамките на седмица, но според последни проучвания на учените от Радомир, ръждата в малки дози е полезна за далака…

Модерна щайга

Напоследък в сайтовете, които предлагат пазаруване на продукти за дома, е модерно да се предлагат щайги. Онези същите неща, в които едно време загниваха дребните ябълки от село, само че с тази разлика, че модерните струват от 100лв. нагоре.

Поднос за сервиране

Ако някога искате да накарате пресни младоженци да плачат, подарете им поднос за сервиране. Напълно безсмислена придобивка, която хората ще държат на тавана си няколко години, след което или ще я изхвърлят, или ще я подарят на други младоженци. Идеята, че мъжът става рано сутрин, прави кафе и фреш от портокал, заедно със закуска от пържени яйца, наденички и маслини с бадем, след което носи цялата тая красота на половинката си в леглото, е химера. Забравете я.

Гигантски свещник, стил Chandelier

Не, не, не. Няма нужда. Мястото на свещниците е в хола. Кухнята има нужда от пожарогасител, не от свещи.

Мръсна скара

Стара пепел, полепнала по още по-стара мазнина, разложена върху метални пръчки с дъх на още по-старо месо. Не.

Дебела, кадифена покривка в персийски стил

Това мина и замина, заедно с печатите по бедрата, забраната да се носят дълги коси и буланата на леглото в хола. Нека почива там.

Хлебарки

Наясно съм, че блоковете с топлофикация нямат голям избор, но все пак вече има качествени отрови, фирми за борба с вредителите и други неща. Старомодно е изпод пералнята да излизат големи черни.


Повече информация Виж всички