Необичайни съвети за дългосрочно съхранение на храните

| от MamaMia, по БТА |


Съхранявайте листата на салатата в торбичка с много въздух и мийте плодовете с оцет за по-дългосрочното им съхранение, съветва американска блогърка.

Лиза от блога „За живота и Лиза“, която живее в щата Северна Вирджиния, разкрива нейните трикове за запазване на храната възможно най-дълго време.

Според нея, листата на салатата, добре подсушени и поставени в торбичка, издута с въздух като балон, ще издържат седмица повече от обикновено.

Най-добрият начин да измиете плодовете си, е да разтворите малко бял винен оцет във водата (една супена лъжица оцет в чаша с вода). Това отстранява остатъците от пестициди и прави продуктите по-дълготрайни.

Камбите трябва да се съхраняват в хартиени торбички, защото това ще намали натрупването на влага и няма да им позволи да увехнат твърде бързо.

Не слагайте картофи, домати, лук или чесън в хладилника. Дръжте ги на стайна температура и ги разделете в отделни хартиени торбички. Доматите отделят голямо количество от газа етилен, което може да накара плодове и зеленчуците в непосредствена близост да узреят твърде бързо.

Американката добавя, че бананите издържат много по-дълго време, ако ги откъснете от връзката. Така те презряват по-бавно.