Магическа отвара при простудни заболявания

| от Лилия Огнянова |


Човек и добре да живее, се случва да се разболее като куче и да се просне на леглото с температура насред юни.

И тъй като съм в точно такова нелицеприятно и досадно състояние, си припомних всички бабешки илачи, за които някога съм чувала или тествала, само и само да се оправя по-бързо.

Сред тоновете чай от лайка, мента, индрише и други билки, компресите с оцет и вода, загряването, за да се изпотиш и т.н., имам една особено любима рецепта, която е лесна за приготвяне, вкусна, много полезна и изключително ефикасна за каляване на разбития имунитет.

Става дума за отвара от пресен джинджифил, лимон и мед + гореща вода.

Джинджифилът е някакъв абсолютен природен пенкилер, който можете да използвате за какво ли не, но основно е добре да знаете, че се отразява благотворно върху цялото тяло, укрепва имунната система, пречиства и тонизира организма.

Не ви препоръчвам да купувате джинджифил на прах или друга обработена форма, тъй като така вече е загубил голяма част от полезните си вещества.

Можете просто да си купите корен-два от пазара, да го обелите внимателно с белачка за картофи и да настържете на ренде или нарежете на ситно.

След което слагате в една голяма кана (дозата е по ваша преценка и вкус), добавяте от една до 3, зависи кой колко сладко харесва, натурален печелен мед, изтисквате един лимон и заливате с гореща вода догоре.

След няколко минути отварата е готова за пиене. Постарайте се да изпиете една-две чаши, докато е още топла. След като изстине, не претопляйте отново, а просто пийте така.

Прилагайте тази рецепта ежедневно по два пъти, когато сте болни или пък веднъж на ден като превенция на заболявания.

Повярвайте ми, действа безотказно и е в пъти по-приятно за пиене, отколкото всички сиропи, сашета и разтворими таблетки от аптеката взети накуп.