Динено мохито за по-спокойна събота и щастлив живот

| от Лилия Огнянова |


Събота е ден за почивка. Неделя също. Не е време за миене на прозорци, нито за търкане на плочки в банята, подреждане на гардероба, кърпене на чорапи, миене на терасата и всякакви други битовизми, които си мислите, че са важни.

След цяла седмица тичане по задачи и активна работа, с която паралелно върви и домашната такава като готвене, чистене, пране, гладене и всичко останало, то уикендът е времето за заслужена почивка, спокойствие и отдих.

Всички, които имат деца, знаят колко невъзможно е да съвместиш точно тези три думи – почивка, спокойствие, отдих, в ежедневието си, но все пак не е невъзможно.

Ключът е да не си измисляте постоянни и “много спешни” задачи, с които да се нагърбвате, както и да ви пука по-малко. А освен това един хубав, летен коктейл, подправен с нужното количество алкохол, може да ви се отрази просто чудесно!

Затова ще ви предложим една лесна рецепта за динено мохито.

Имате нужда от почистена от семките и корите диня, пресни листа от мента, сокът на един лайм или поливин лимон, фина захар, лед и бял ром. Всички количества са спрямо вашите собствени желания и усет.

Динята се реже на парчета и ако имате блендер, я разбивате в него, докато се превърне в сок. Ако пък нямате, можете просто да я намачкате хубаво и изсипете в подходяща кана. Към нея добавяте захарта, накъсаните листа от мента, сокът от лайм, лед и колкото ви душа иска ром. Разбърквате хубаво, можете да оставите известно време да престои, за да се смесят добре продуктите, но и веднага да си налеете една чаша, няма да сбъркате 😉

Наслаждавайте се на почивните дни, карайте го по-спокойно и животът ще ви се види по-симпатичен и цветен.


Повече информация Виж всички