Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели

| от Mamamia |


Ако детето ви има фантастичен приятел, той може да се превърне в истинска плюшена играчка. ИКЕА организира за трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели”. 10 от рисунките ще бъдат направени на играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на ИКЕА по света.

Младите художници трябва да са 12 години и да изпратят рисунките си до 20 ноември. С помощта на мама или татко, те трябва качат своя рисунка на сайта ikeaplay.bg или я предадат в магазин ИКЕА София или Центровете за поръчки във Варна и Бургас.

20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат техни връстници от цял свят. От тях ще бъдат избрани 10 творби, за да се превърнат в играчки.

За фаворитите ще може да се гласува на сайта на конкурса, като първите три с най-много гласа отиват директно на финала, а 17 от рисунките ще бъдат оценявани от специално жури. Победителите в локалния етап на конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.

От 20 ноември в магазините на ИКЕА по цял свят ще се предлага и лимитираната колекция SAGOSKATT, която е резултат от рисунките на победителите в глобалния етап на миналогодишното издание на конкурса. Десетте плюшени героя ще се включат в инициативата „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА, в рамките на която за всяка продадена играчка Фондация ИКЕА дарява по 1 евро, а ИКЕА България – по 1 лв. в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

И тази година партньор на ИКЕА у нас ще бъде УНИЦЕФ – всички набрани средства от кампанията ще подпомогнат локални проекти на Детския фонд на ООН в България.