В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки

| от MamaMia, по Independent |


Какво намирате по джобовете на зимните си палтата и якета, когато ги прибирате за зимата? Най-вероятно дребни монети, продупчени билетчета, намачкани хартийки… Много по-интересни неща съдържат джобовете на децата, както ни убеждава и туита на Кейти Муник от Кардиф. Тя поства снимка на нещата, които е извадила от джобовете на палтото на 4-годишния си син – една наистина забележителна колекция.

Сбирката съкровища, достойна за Том Сойер и Хъкълбери Фин, съдържа клечки, пръчки, шишарки, змия-играчка, смачкана карта Покемон и какви ли не още детски съкровища, които потребителите на Туитър оценяват подобаващо с над 14 хил. харесвания, повече от 2 хил. ретуитвания и множество коментари.
„Чудесно е, че поне едно дете си играе сред природата и не виси пред екрана“, „Децата са велики… те откриват чудото в най-обикновени всекидневни предмети.“ Някои дори предлагат на майката на съхрани предметите в нещо като капсула на времето и да му я покаже, когато той порасне.

„Толкова е трогателно, че хората реагират на тази простичка история, а реакциите им ме трогват – казва майката пред „Индипендънт“. Синът ми също се радва, че хората оценяват колекцията му. Казва,че специално е избирал всяка пръчица, така че да е приятна на пипане и да пасва добре в джоба.“
Историята провокира и други родители да споделят съкровищата, намерени в джобовете на децата им.