Цветните моливи: рисувана приказка

| от Вера Недялкова |


Няма да кажем нищо ново, ако пак повторим колко са важни приказките в живота на децата. И на възрастните, впрочем. Не по-малко.

Казвали сме как четенето е прекият път до други светове, узаконеният начин да крадеш чужди знания и преживявания, добрата практика, с която да въведеш децата си в света на възрастните безболезнено.

Заради тази ни лека обсесия по детските приказките, може би си спомняте, че миналата година направихме конкурс, съвместно с партньорите ни от Bepanthen, в който читатели ни изпращаха своите приказки, измислени и написани от самите тях. Част от тях публикувахме и всеки месец излъчвахме приказка на месеца.

Работата на журито около този конкурс беше истински вдъхновяваща: четяхме много интересни неща. От модерни прочити на класически приказки, през истории в стихотворна форма, до съвсем нови, авторски неща.

Не искаме тази позитивна, авторска вълна, в която хора с различни професии създават истории за деца, да спира. Затова решихме, отново с помощта на приятелите ни от Bepanthen, да филмираме няколко от нашите любими приказки от конкурса и те да станат рисувани приказки. С помощта на бате Ицо – майстор в разказването и изрисуването на приказките, в серията от видеа, които ще публикуваме, ще се срещнете със страхливото охлювче Марио и отворения гол охлюв Коста, с влакчето Трак-трак, с Вятърко, който разплел косите си заради едно малко момиче, и с малката Таня и котарака Мъро.

Втората приказка, която бате Ицо рисува и разказва за нас, е „Цветните моливи“.

Автор: Вера Недялкова

Приятно гледане!


Повече информация Виж всички