Нов ученически конкурс за рисунка на тема „Зеленият транспорт на бъдещето“

| от MamaMia |


Shell България организира национален конкурс за рисунка на тема „Зеленият транспорт на бъдещето“ в рамките на инициативите за отбелязване на десетата годишнина от участието на български отбори в Shell Eco-marathon.

Ученици от V до XII клас от основни и средни училища в България ще имат възможност да представят своята визия за бъдещето на транспорта, изправени пред предизвикателствата на намаляващите енергийни ресурси и замърсяването на въздуха.

Участниците ще могат да развихрят въображението си и да изобразят на хартия следващото поколение интелигентна мобилност. Рисунките трябва да отразяват идеите на младите художници за вида на транспорта на бъдещето и енергията, която го задвижва.

Конкурсът ще продължи от 2 май до 15 юни 2017 г., а победителите ще бъдат излъчени от компетентно професионално жури, председателствано от международно признат български художник.

The 1st place prizes are lined up on stage during Make the Future London 2016 at the Queen Elizabeth Olympic Park, Saturday, July 2, 2016 in London, UK. (Fiona Hanson for Shell)

Победителите в престижния конкурс, които ще бъдат обявени най-късно на 30 юни 2017 г. на уебсайта www.shell.bg, ще получат атрактивни награди, а най-интересните визии за транспорт на бъдещото ще бъдат показани на специално организирани изложби.

Подробните правила за провеждане на националния конкурс за рисунка, както и критериите за участие можете да намерите тук.