Седмицата на бащата: Вес и Кайра

| от MamaMia |


По случай Седмицата на бащата, която традиционно протича през втората седмица на ноември, от MamaMia провеждаме кратки интервюта с мъже, които изпълват със смисъл думата „баща“. Мъже на място*. Бащите, които ще се включат в поредицата ще отговарят на 10 въпроса и ще ни въведат в не-толкова-познатия, леко мистериозен свят на бащата.

Днешният баща, който ще ви представим, е Веселин (Вес). Той е третият от екипа EdgyCuts, търговец, авиационен инженер, програмист, любител фотограф и татко на пълен работен ден. Поддържа тезата на 2 поколения бащи по линия на жена си, че където има един истински мъж, втори не се ражда. Типичен мъж Стрелец – винаги усмихнат, откровен и готов за всякакви предизвикателства, но и доста строг татко, когато се налага.

От MamaMia благодарим на Вес за готовността да се включи в поредицата, с която отдаваме заслуженото уважение на бащите и полаганите от тях грижи.

1. Кое е първото нещо, което направи, когато жена ти ти каза, че е бременна?

Когато жена ми забременя се готвехме за сватба, дете нямаше в плана. След 2 седмици чудене ще дойде ли, няма ли да дойде, направихме теста заедно. Тя беше в шок, наложи се доста да я успокоявам. Заведох я на кафе, заявих й, че аз съм готов и започнах да я убеждавам, че ще се справим и с това предизвикателство.

2. Раждането през мъжките очи е…

С една дума – трудно, с две думи – много трудно 🙂 Присъствах на раждането и се убедих лично. Обуха ме в обувки с 3 размера по-малки и в следващите 6 часа ме навикваха периодично и безпричинно. Не разбрах само защо е нужно това излишно страдание 😀

3. Кой избра името?

Тя.

4. Най-тежкият момент през първата година?

Болестите или по-точно безсилието да помогнеш. После вече свикваш, изучаваш медицината и става по-лесно.

5. Колко деца трябва да си има един мъж?

Колкото може да си позволи – толкова, на колкото може да отдели нужното внимание и любов и осигури детството материално.

6. Къде е мястото на детето?

До неговите родители, но в самостоятелна стая :}

7. Дете и домашен любимец?

О, не! Вярвам, че това е особено сложна комбинация, поне докато детето не порасне и стане достатъчно отговорно, за да се грижи самò за него.

8. На какво искаш да научиш сина си/дъщеря си?

На всичко, което знам, на това как да бъде добър човек, да вярва в себе си и да следва мечтите си.

9. Кой обича малкия/малката повече? Мама или тати? 😉

Това е забранен въпрос в нашето семейство. Любовта не може да се сравнява и ако някой все пак държи да разбере, отговорът е “еднакво”.

10. Какво ще кажеш на мъжете, които още не са станали бащи, готино ли е или да пропуснат?

Когато и двамата партньори се чувстват готови, това е най-якото нещо, което може да се случи на мъжа!
edgycuts_daddy1


Повече информация Виж всички