Науката отсече: ембрионите куфеят на Queen

| от |


В продължение на десетилетия на родителите беше обяснявано, че са длъжни да подлагат все още неродените си деца на симфониите на Моцарт, за да станат те по-умни и адекватни човешки същества. Оказва се обаче, че не само класическата музика има положително влияние върху зародишите. Скорошно изследване, проведено в Испания, разкри универсалната истина: практически всеки представител на нашата раса, независимо дали притежава акт за раждане или не, харесва Queen и по-конкретно епоса „Bohemian Rhapsody“.

 

 

За да достигнат до извода, учените от института „Маркес“ в Барселона са анализирали резултати от „меломанските“ навици на общо 300 ембриона на възраст между 18 и 38 гестационни седмици – като за положителни реакции приемали ритмичното отваряне и затваряне на устата, както и типичното за рок музиката оплезване. Събраните данни демонстрират, че 90% от бъдещите човеци реагират с радост на“Bohemian Rhapsody“ във всеки момент, в който чуят великото парче.

 

 

На второ място, странно или не, се нарежда поп-класиката „W.M.C.A.“ на Village People; изследователите обаче уточнавят, че диско хитът е доста по-назад в сравнение с гласа на Фреди Мъркюри и композициите на Моцарт и Бах. Традиционните индийски и африкански ритми също са по вкуса на ембрионите, докато звезди като Адел, Шакира и Bee Gees биват посрещнати с крайна погнуса. „Все още вярваме, че неродените и новородени бебета инстинктивно реагират на високите тонове, в това число – и на по-изразените вокали“, коментира директорът на института д-р Мариса Лопес-Теихон.