Най-популярните имена за новородени в САЩ за 2021-а

| от MamaMia |


Лиъм и Оливия бяха най-предпочитаните имена за новородени в САЩ през пандемичната 2020-а и това продължи и през 2021 година, според годишната класация на бебешкия сайт Baby Center .

10-те най-предпочитани бебешки имена за момиченца остават почти непроменени от миналата година, докато при момченцата има нови имена – например Леви и Ашър, които влизат в челната десятка.

Класацията на Baby Center идва след проучване на избраните имена, проведено сред стотици хиляди нови родители, споделили ги в реално време, което позволява поглед върху тенденциите почти минута по минута.

В класацията са включени и различни версии на изписване на едно и също име, например Sophia и Sofia. Това име е на 5-то място по популярност в САЩ. Между другото София е любим избор за име напоследък и в България. В класацията на НСИ за 2020-а, София беше четвъртото по популярност момичешко име у нас, избрано за новородени.

Ето топ 10 на най-предпочитаните имена за новородени момиченца в САЩ за 2021:

1. Оливия
2. Емма
3. Амелия (Амилия)
4. Ева (Ейва)
5. София
6. Шарлот
7. Исабела
8. Мия
9. Луна
10. Харпър

При момчетата класацията изглежда така:

1. Лиъм
2. Ноа
3. Оливър
4. Елайджа
5. Лукас
6. Леви
7. Мейсън
8. Ашър
9. Джеймс
10. Ийтън

Най-бързо набиращите популярност имена в цялата класация са: за момичетата – Рая, Алора и Ария, а за момчетата – Оникс, Кода и Финигън.

Тенденциите при избора на имена в САЩ показват, че е модерно да се залага на унисекс имена, например Финли или Татум, заедно с имена, вдъхновени от природата – Уилоу (превод: Върба), Айви (превод: Бръшлян) и Сейдж (превод: Салвия). Забелязва се отчетлива тенденция да се избират имена на новородени, които излъчват сила, оптимизъм и устойчивост – свидетелство, че децата са били родени в средата на пандемията от COVID-19, коментират от сайта Baby Center.

Вижте цялата класация на 100-те най-популярни бебешки имена в САЩ за 2021.

Накратко за имената на децата


Повече информация Виж всички