Мятане на деца: поредното тъпо предизвикателство в TikTok

| от MamaMia |


Ново предизвикателство, което се разпространява в платформата TikTok, насърчава родителите или по-големите братя и сестри да метнат бебето или прохождащото дете зад камерата, докато пеят и танцуват върху текста на песента на рапъра Blueface “Baby”.

Текстът на песента гласи: „Не. бейби, не можем да имаме бебe. Ако не приемаш план Б, ку*во, има план C“ („No baby, we can’t have the baby. If you don’t take this Plan B, b****, it’s plan C.“).

В танца, който се изпълнява във видеото на рапъра, разбира се, има туъркинг и някои майки с удоволствие въртят задните си части, след като „изхвърлят“ бебето.

За много от коментиращите предизвикателството е поредната глупост в социалните медии, а британският Daily Mail коментира, че е странно, че повечето от родителите не се обръщат изобщо, за да видят дали детето им е добре след като са го хвърлили. Ясно е, че видеата са режисирани, за да може бебето или детето да се приземи на меко, но все пак както според британското издание, така и според много коментиращи, предизвикателството е тъпо.

Всъщност видеата не срещат много позитивно отношение дори от малките почитатели на рапъра: „Бих бил доста разочарован, ако майка ми ме хвърлеше така и след това продължеше да си тресе задника за пред интернет“, пише един коментиращ.

Най-печеливш от предизвикателството изглежда е самият Blueface – 23-годишният рапър, който напоследък доби голяма популярност, включително с дуетите си със Snoop Dogg и Cardi B.

Всъщност самият той сам промотира предизвикателството в социалните медии, след което сподели някои от най-добрите TikTok видеа от „мятане на бебета“ в собствения си Instagram.

“Вземете най-близкото бебе“ („Grab da nearest baby“) пише той в един от профилите си:

https://www.instagram.com/p/CE4r_sDlv6l/

Глупавите предизвикателства с деца съвсем не са новост в TikTok.

По-рано тази година родителите споделяха видеа върху песента „Ah Eh – Always a Queen“ при които заливат неподозиращите си деца с вода:

Социалните медии очевидно предизвикват родителите да правят откачени неща.

Преди месеци пък баща засне видео за TikTok, в което демонстрира как „наказва“ децата си като им чупи електронните устройства с бухалка.