Матурите започнаха, а нов софтуер помага на учениците от 4-ти клас

| от MamaMia |


Националното външно оценяване на четвъртокласници вече започна, а вначалото на април 2019 г. компанията Нимеро пусна на пазара новата си платформа, Envision Play, която да помогне на децата в четвърти клас да полагат примерни изпити за матурите. Платформата е напълно безплатна и предлага тестове по четирите основни предмета –Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото.

За по-малко от месец са направени повече от 55 хиляди теста и са решени 943 652 задачи, като на ден учениците (а може би и техните родители) завършват над 2 500 нови теста. Най-добре децата се представят по Човек и Природа, където средният успех е 80%, а най-големи предизвикателства срещат по Математика със средна успеваемост от 72%. Призапочването на нов тест, системата автоматично генерира произволен набор от въпроси, така че да гарантира максимално покритие на учебния материал.

Учебното съдържание е създадено специално за матурите през 2019 година от екип от специалисти в областта на началното образование – Ани Господинова, Геновева Йотова, Десислава Миленкова, Йорданка Първанова и Розалина Паскалева. Базирайки се на дългогодишния си опит в сферата и доказания си успех при подготовката на ученици в начален етап, те са изработили набор от 300 въпроса по всеки предмет.

„От началото на април, след края на всеки час, решаваме заедно тестове. Даже си правим състезания по групи за време! Упражняваме и затвърдяваме. Е, целта е постигната! Улеснение за нас учителите, доволството на родителите и радост в очите на учениците за постигнатите високи резултати след края на всеки решен тест! Добиват още по-голяма увереност в собствените си възможности и спокойствие“, споделя Силвия Николаева, учител 4 клас.

Тестовете могат да бъдат достъпени от всяко устройство – телефон, таблет или компютър – и са напълно безплатни на уебсайта на Нимеро.

За избор на съдържание се въвеждат следните кодове:

Математика – 1111
Човекът и природата – 3333
Човекът и обществото – 5555
Български език и литература – 7777

„Изключително щастливи сме, че Envision Play се използва толкова активно и помага на децата да се подготвят за предстоящите им матури. Създадохме този продукт като част от дългогодишната си стратегия да направим ученето по-забавно и достъпно с помощта на модерните технологии. НВО тестовете са само първият етап на развитие на Envision Play и интересът, който те генерираха ни дава увереността да продължаваме да работим и да развиваме платформата“, каза Кирил Русев, един от основателите на Нимеро.