Когато детето се събуди в неприличен за ставане час

| от |


Какво да правим, когато детето се събуди в неприличен за ставане час? Имате няколко варианта. Ако то все още не е започнало да изпълнява, право в леглото целия си репертоар се опитайте да го приспите, разбира се. Тежко ви и горко обаче, ако изклучително изразително изпява цялата английска азбука и то няколко пъти по ред.

Разбира се все още имате много малък шанс да успеете с приспиването и тихо да се изнесете от детската стая, за да довършите и вашия сън. Ако видите, че няма никаква възможност да положи глава на възглавницата по-добре измислете някакъв вариант да се забавлява, за да свършите малко работа и да изпиете първото си кафе за деня.

Не е нужно все още да дърпате пердетата – в 4 часа сутринта е доста тъмно. Освен това пияна тийнейджърка пее под открехнатия ти прозорец Кристина Агилера, а ти си казваш на ум „Ех, ако спях в момента, как щях да й се скарам и да я залея със студена вода…“. Но това са само мечти, защото ти си будна и освен репертоара на пияното момиче, вече за трети път слушаш „Зеленчуци, който не яде“ на доста неразбираем български – дори английския на момичето долу е доста по-сполучлив.

Та, пусни филмче и остави светната само нощната лампа – може и да се получи. Сега имаш достатъчно време – цели четири часа, за да изпиеш първото си кафе. Като погълнеш няколко глътки кафе от вълшебната, черна течност имаш възможност да изпереш, изчистиш, дори на спокойствие да избереш какво ще облечеш през днешния ден.

В първия момент си настроена позитивно – ще имаш време за всичко. Към 6:30 положението въобще не ти се струва толкова розово – очите ти започват да се затварят, въпреки третото кафе, което изпи преди малко и точно в този момент осъзнаваш, че денят ти ще е ужасно дълъг и тежък.

Добро утро!