Карнавал на възглавници с класическа музика за деца ни очаква в неделя

| от MamaMia |


Карнавал на възглавници е най-новата програма на популярните Концерти на възглавници, която ще бъде представена за първи път тази неделя, 18 февруари 2018г. от 11:00, 14:00 и 17:00ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната ул. „Кракра“ №11.

Дървеният духов квинтет „Windy“ ще изпълни музикалната приказка „Петя и вълкът“ от колоса на руската музика – Сергей Прокофиев, както и сюитата „Карнавал на животните“ от френския Моцарт – Камий Сен-Санс. Двете детски класически произведения за първи път ще бъдат съчетани в Концерти на възглавници.

В синхрон с карнавалния февруари, когато Венеция се преобразява в град на илюзии, мечти и приказни силуети, почитателите на класическата музика са поканени да облекат най-оригиналните си карнавални костюми. Подготвени са награди за най-оригинален костюм, както и традиционните призове за най-послушен родител и най-добър диригент сред децата.

Carnival-Pillows-2

В състава на квинтет Windy си партнират петима музиканти. Флейтистът Петьо Колев е учил в града на Моцарт – Залцбург и освен на флейта, може да свири на пиано и на контрабас. Като дете, обоистът Асен Цветанов е мечтал да стане супергерой и в известен смисъл мечтата му се сбъдва като става суперобоист, солирал с Академичния и Нов симфоничен оркестри. Благородната валдхорна също е част от квинтет Windy, а в нея от пръв поглед се е влюбил валдхорнистът Михаил Михайлов, който особено обича да свири камерна музика. Кларинетистът Явор Добрев е получил образованието си в Швейцария, но малко от неговите фенове знаят, че си е представял бъдещата си кариера като водолаз, а за кратко и като тромбонист. Единственото дамско присъствие в квинтет Windy, e на фаготистката Таня Стайкова, която има национална диплома за пълно отличие.

Carnival-Pillows-cover

Традиционната Работилница започва един час преди всеки Карнавал на възглавници. В нея всички деца ще могат да декорират своята карнавална маска за спомен от концерта, както и да открият любимото си животинче. Участието в нея е безплатно. След всеки концерт малките зрители ще могат да разгледат и проучат духовите инструменти, а също и да получат ценни насоки относно бъдещи музикални занимания от звездните изпълнители.

Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт при наличие на свободни места, както и онлайн тук.