Фотографски проект популяризира кърменето на открито

| от MamaMia |


„На светло“ е фотографски проект, имащ за цел да популяризира кърменето, да изгони предразсъдъците и да покаже на света, че майката е майка навсякъде.

Противно на грешните схващания, снимките нямат нищо общо със сензация, парадиране или фанатизъм. В основата седи куражът, от който много майки имат нужда, за да откликват на нуждите на своите деца. Често се случва, майката да не смее да излезе от вкъщи, или да седи на 5 минути от дома, за да може бързо да се прибере и да нахрани гладното си, плачещо бебе, защото се срамува да го накърми навън. Случва се също майките да прибягват до използването на адаптирани млека, за да не им се налага да кърмят навън, а това влияе негативно на кърменето и често то приключва скоро.

Зад проекта седи екип от фотографи – Ренита Костадинова, Дени Кирилова, Виолета Стоименова, Калина Серафимова и организатор – ентусиазирана дула и консултант по кърмене – Надя Иванова.

Снимките са заснети на основни места в столицата – около ЦУМ, Руската Църква, Света Неделя, бул. Дондуков и Борисова градина. Участие в проекта взеха над 50 двойки – майка и бебе, които застанаха зад инициативата, за да дадат пример.

От MamaMia подкрепяме проекта и смятаме, че няма повод за срам, когато става дума за бебетата ни и тяхното хранене. Може да разгледате част от снимките в галерията.