Cartoon Network търси най-добрия видеоблогър

| от Mamamia |


Най-добър гостуващ влогър – това е целта на новия конкурс на популярния детски телевизионен канал Cartoon Network. Деца от 6 до 16-годишна възраст могат да покажат колко добри видео-блогове създават. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември като могат да участват начинаещи влогъри, както и всички, за които това е било досега само мечта.

Основната идея на състезанието е, че децата могат да развиват креативния си потенциал, което не само намалява рисковете онлайн, но и ги подтиква да станат активни дигитални граждани и творци на живота си. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет.

Национално представително изследване на Центъра за безопасен интернет сред деца от 9 до 17 години показа, че макар 80% от децата могат да създадат видеосъдържание, в действителност едва 23% от тях наистина са го правили. А възможността детето да се изяви публично въздейства изключително положително върху неговото емоционално и интелектуално развитие. То придобива увереност в себе си и става по-самостоятелно, което му помага да се реализира по-успешно в живота. В същото време използването на интернет за творческа изява рязко намалява и опасностите, с които децата се сблъскват онлайн.

Посланик на ВЛОГНИ е един от най-известните български влогъри – Крис Захариев. Той ще бъде ментор на начинаещите видеоблогъри и ще им помага със съвети как да направят канала си успешен, как да развиват творческия си потенциал и как да избягват капаните, които мрежата поставя пред тях.

В рамките на месец и половина децата ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявявани на официалния сайт на състезанието vlogni.cartoonnetwork.bg. Видео-блоговете могат да бъдат качвани на сайта или чрез Youtube URL, ако участникът вече има канал. Представените видеоклипове ще бъдат модерирани и оценявани по персонален подход, остроумие и умения, които показват децата.

След първите 4 задачи жури ще избере тримата най-добри, които ще имат възможността да участват във видеоуоркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър на Cartoon Network. Той ще бъде промотиран във Facebook и Youtube каналите на Cartoon Network и ще получава информация от извора за всички нови проекти на телевизионния канал.

„В основата на ВЛОГНИ не става въпрос само за развиването на влогърски умения. На по-дълбоко ниво ние искаме да насърчим децата да демонстрират своята креативност и личност, да станат по-уверени в себе си, да развият своето представяне и дигитални умения, като по този начин те ще допринесат за бъдещия си успех, независимо каква кариера ще изберат.“, сподели Малгозия Чапман – вицепрезидент „Бранд и съдържание“ в Търнър за Централна и Източна Европа.