Пол Маккартни написа книга за деца

| от MamaMia |


Човек и добре да живее, накрая написва детска книга.

Именно като детски писател се проявява и музикалната легенда, основател на „Бийтълс“ и носител на 18 награди „Грами“ сър Пол Маккартни. Той издаде първата си самостоятелно написана книга за деца „Хей, дядо Готин!“. Така Маккартни продължи традицията да се пише детска литература, започната от известни личности от шоубизнеса. Модата с писането на книги за най-малките започна от Мадона и беше продължена от звезди като Уил Смит, Джей Лено, Брус Спрингстийн, Барак Обама.

Книгата на Пол Маккартни се отличава с фантазия, хумор и добронамереност. В нея се разказва за приключенията на дядо Готин – неуморен изследовател, който разбира от вълшебства. Дядо Готин разчита на своя магически компас и се радва на компанията на четиримата си внуци. С тях заедно яздят летящи риби, бягат от развилнели се бизони и се спасяват от лавини.

„Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света“, разказва музикантът. „Той има четири внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби – и за техните деца – за да могат да им го четат преди лягане.“

Сър Маккартни има опит в литературата за деца, макар и в колаборация. Заедно с писателя Филип Ардах и илюстратора Джеф Дънбар той участва в съставянето на илюстрованата екологична книга „Високо в облаците“ (High in the Clouds).

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, Пол Маккартни поема по стъпките на кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние.

През 60-те години той става една от най-известните личности на света, благодарение на кариерата си с„Бийтълс“. След разпадането на групата, продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, и като основател на „Уийнгс“, а също и в колаборация с много световни артисти. През 1996 година Маккартни получи звание от кралицата заради заслугите си към музикалното наследство на Великобритания и днес е сред най-богатите и влиятелни личности на Великобритания.

„Хей, дядо Готин!“ вече има своя превод и корица на български език. Очаква се книгата да излезе по книжарниците преди Коледа с логото на издателство „Сиела“. Прекрасните илюстрации са дело на Катрин Дърст.

Хей, дядо Готин 2