„Хари Потър и прокълнатото дете“ ще дебютира на Бродуей през 2018 г.

| от MamaMia, по БТА |


Постановката „Хари Потър и прокълнатото дете“ ще се появи премиерно на Бродуей на 22 април 2018 г., съобщи Контактмюзик.

Пиесата от две части, която получи одобрението на критиците, е продължение на изключително успешните книги и филми за детето магьосник. Тя ще направи своя дебют на сцената на Лиричния театър.

Все още не са ясни подробности за предварителните представления и актьорския състав, но се предполага, че Джон Тифани ще остане режисьор на представлението и когато то прекоси океана.

Билети за постановката ще бъдат пуснати за продажба тази година. Не е ясно и колко време ще бъде играна пиесата в Лиричния театър, който ще бъде подложен на основен ремонт преди премиерата й.

„Хари Потър и прокълнатото дете“ пожъна феноменален успех в Лондон и миналия месец спечели рекордните 9 награди „Лорънс Оливие“. Пиесата получи отличията за декори, осветление, звук, костюми, най-добър режисьор (Джон Тифани), най-добра нова пиеса и три награди за най-добра актьорска игра, включително на Джейми Паркър за ролята на вече възрастния Хари Потър.