Драко Малфой разказва какво е да си лошият герой…

| от MamaMia |


Филмовата поредица по романите на Дж. К. Роулинг „Хари Потър“ се превърна в един от безспорните попкултурни феномени на XXI век, а актьорите, участвали в адаптациите, сякаш завинаги ще бъдат свързани с имената на изиграните от тях герои.

12 години след излизането на последния филм за пръв път член на каста се осмелява да публикува своите спомени от снимачната площадка и това не е кой да е, а лошото момче на магьосническия свят – Том Фелтън, по-познат като Драко Малфой!

 „Отвъд магическата пръчка“ е неговата забавна, смешна и затрогваща изповед, в която британският актьор открехва завесата към изумителния, но изпълнен с предизвикателства свят на момчето с платинено руси коси, което трябва да открие своето място както сред магьосниците, така и сред мъгълите, обградили го в реалния живот. И да направи своите съдбовни избори, предопределили пътя му до сега.

Специален бонус към изданието е и личният предговор от друг ученик от Хогуортс, чието мнение за Том ще ви смае….

Сред страниците на тази книга ще откриете любопитни подробности около първите крачки на младия „Драко“ в киното с филмите „Заемателите“ и Анна и кралят“; кастинга му за ролята на Хари Потър; любовите и приятелствата, зародили се на снимачната площадка; работата с някои от величията на киното като Алън Рикман, Гари Олдман,  Маги Смит и Рейф Файнс. И най-вече – каква е цената на славата, когато тя те сполети твърде рано.

Със своето фино и разтапящо чувство за хумор, присъщо само за истински слидеринец, Том Фелтън разказва за живота и кариерата си и разкрива много тайни, сред които:

  • Какви са предизвикателствата пред това да изиграеш един от най-популярните злодеи в историята на киното, а в същото време да водиш нормален живот;
  • Прилича ли той самият на своя герой;
  • Как израстването с трима по-големи братя помага, за да не се главозамаеш;
  • Колко силно удря Хърмаяни Грейнджър и защо не бива да се държиш зле с другите;
  • Колко точно е неловко усещането да те прегърне Волдемор и какво е да пушиш по цигара с Дълбълдор;
  • Какво се случва, когато смъртожаден настъпи плаща на Снейп;
  • Колко е забавно да си дете на снимачната площадка и колко самотно да си възрастен в Холивуд.

Откровена, мъдра и духовита,  „Отвъд магическата пръчка“ ще ви направи част от магията и хаоса, съпътстващи съзряването на един магьосник. И ще ви докаже, че –  без значение къде ще ви изпрати Разпределителната шапка – герой и злодей често са страните на една и съща монета. И само от собствените ни избори зависи по кой път ще поемем.

Послепис: Тази книга е подходяща И за мъгъли!

Вижте още: 

Хари Потър, носталгията и епизодът сираче