Запознайте се с професор Ари, баща на 64 деца

| от MamaMia |


Освен като професор по математика, нюйоркчанинът Ари Нейгъл е известен още и като един от най-продуктивните бащи на света. Според публикация в New York Post той вече е заченал над 64 деца, като само по време на пандемията са му се родили още шест деца от различни жени.

На 13 март Нейгълстава баща на момченце на име Ейдън, на 27 март – на момиченце, родено в Охайо, на 14 април – на момче, родено в Бруклин, на 30 април на момче, родено в Югоизточна Азия. Миналата сряда той посреща Лучия, родена в Бъфало, а тази седмица се радва на момиченце, родено в Гана.

Досега той е виждал само едно от новите бебета – роденият в Бруклин Матю Чарлс, който носи неговото фамилно име.

44-годишният Нейгъл е наречен в статията наNew York Post донякъде иронично „Сперминатор“. Според медицинските изследвания неговата сперма е изключително качествена. Именно заради това той е търсен като донор от жени, които имат трудности да забременеят или търсят алтернатива на изкуственото осеменяване. Желаещи има от цялата страна, както и от чужбина. Обикновено го търсят еднополови двойки или такива с репродуктивни проблеми, които не искат да плащат за донорска сперма, за скъпи ин витро процедури или нямат възможност да осиновят дете.

За разлика от донорските банки, Ари Нейгъл не иска никакво заплащане и се старае да не отказва генетичен материал.Не с всички жени той осъществява полов контакт, но няма проблеми и да помогне и за зачеване по естествен път.

„Не готвих много, нито направих пролетно почистване по време на карантината“, казва Нейгъл за New York Post. „Но бях продуктивен по други начини“.

Той преподава в Сити Юнивърсити в Ню Йорк. Обикновено работи доста и му е трудно да пътува, но през почивните дни и ваканциите обикаля страната или ходи в чужбина да помага на майките, които имат трудности със зачеването. Почти всичките му пътни разноски обикновено се поемат от желаещите да забременеят. Едни от последните му дестинации извън САЩ са в Мексико, Мароко, Белгия.

Ари се опитва да помага и в отглеждането на вече родените деца. По време на пандемията той преподава дистанционно, което му освобождава повече време да обръща внимание на някои от наследниците си.Веднъж седмично той се грижи за 5-годишната Ария и за 5-месечната Алия в Ню Йорк, докато майка им е Ашли е на работа. Често пътува и до Вирджиния, за да прекара известно време и с 10-годишния си син Джейкъб, когото е научил да кара колело.

Някои от майките също се познават и дори формират нещо като голяма и задружна общност. Ари публикува и снимки с децата си в социалните медии.

Той обяснява, че търсенето на донорските му услуги е намаляло заради пандемията. „В средата на април имаше един период, когато никой не ме търсеше. Не си спомням кога за последно се е случвало това – може би през 2018 година, когато бях на почивка“.

Сега търсенето се е възстановило и през последните седмици е помогнал на нови 4 жени да забременеят.

Начинът на живот на Ари подлежи на сериозни критики в САЩ, където на многоженството традиционно се гледа с лошо око. Освен всичко друго, пет жени вече успешно са го осъдили за издръжка.

Въпреки това той продължава да е донор и се мотивира с думите, че всяка жена трябва да може да стане майка, когато пожелае и се почувства готова за това.