Наръчник за бащи: как да подкрепим любимата докато ражда

| от Евелина Бонева |


Напоследък е все по-нормално и по-прието бащата да присъства на раждането на детето си. Мъжете явно решиха да покажат, че все пак са силния пол и че едно раждане не може да ги разтърси.

Макар че случаите на колабирали мъжаги в родилната зала могат да оспорят това твърдение.

Ако сте мъж, който твърди, че онези, които искат да пият докато жена им се моли за 10см разкритие и край на тоя ад, са путьовци, прочетете нашите съвети как да подкрепите родилката. В повечето списания и на повечето курсове и семинари по темата пише да бъдете до нея, да я гледате в очите и нежно да стискате потната й ръка.

Уви, такъв тип поведение в такъв момент може да ви осигури в най-добрия случай рязък пристъп на омраза от страна на съпругата. В най-лошия: може да получите някое недотам неумишлено кроше, като по филмите.

Ето какво е по-добре да направите докато жена ви напъва:

Тайно сипете водка в системата й

Понякога преди раждане бъдещите майки се слагат на система с окситоцин. Вмъкнете се докато акушерките ги няма и сипете малко водка в системата.

Давайте й да дръпне цигара между контракциите

Ако при нея съществуват онези блажени мигове на почивка след последната контракция и страх от следващата, набутайте в устата й цигара ако е била пушачка преди да забременее. Ще го оцени.

Ливнете й няколко глътки вино

По същия начин: изчакайте мига, в който физиономията й леко се отпусне от състоянието на сгърчен ужас и бързо сипете в гърлото й глътка или две изстудено розе.

Псувайте на майка заедно с нея

Псувайте своята майка, защото ви е родила и вие сте й причини това. Псувайте и нейната, защото я е родила и не я е предупредила да не ражда и тя. Псувайте с пълно гърло, в един глас, нека стените на болницата да кънтят. Като ви привършат българските псувни и клетви, минете на сръбски.

Кажете й, че всъщност май не сте готов да бъдете баща

Бъдете кахърен и докато е в съзнание, отново между две контракции, й подхвърлете, че може би това дете е грешка. Може би не е трябвало да прибързвате и не сте сигурен дали тази година няма да ви пратят в командировка в Колумбия. Така може и да я разсеете леко от случващото се.

Поискайте развод

Докато лекарите се суетят защо разкритието още е „САМО 6 метра“, извинете, „САМО 6 сантиметра“, но на вас ви се струват като да са 6 метра, кажете на жена си, че май напоследък между вас нещо не върви. Проблемът не е в нея, тя е прекрасна. Във ВАС е. Може би криза на средната възраст…Не че има друга жена, или поне не сте влюбен в друга жена, но има една колежка, с която понякога обядвате и…добре де, веднъж правихте секс. Само веднъж обаче и то в офиса, така че не се брои. И все пак май се влюбихте в нея…От дума на дума, поискайте си развод. Това е точният момент. Едва ли жена ви ще е по-уязвима някога.

Сбийте се с акушерка

Тези зли, възрастни жени, които се мотаят около вагината на жена ви и подвикват грубо някакви неща, си заслужават боя. Отпушете малко напрежението и сритайте някоя от тях. Когато охраната на болницата ви отведе, вашата родилка ще е много по-спокойна.