Как се хранят инати деца: съвети от Джими Кимъл

| от Mama Mia |


Джими Кимъл освен един от най-успешните американаски телевизионни водещи към момента, е и щастливо женен мъж и татко наобщо четиридеца – две от първия му брак и две от втория.

През изминалата седмица водещият не беше на екран, а за шоуто му се грижиха гост-водещите Дженифър Лорънс, Чанинг Тейтъм, Шакил О’Нийл и Дейв Грол.

И докато те вършеха страхотна работа, забавлявайки публиката, Джими е трябвало да бъде неотлъчно до сина си Уилям, който е претърпял нова сърдечна операция. Момченцето се роди на 21 април т.г. и часове след появата му на бял свят лекарите установяват, че има изключително рядко срещания сърдечен проблемтетралогия на Фало.

Три дни след раждането малкият Били минава през първата си сърдечна операция, а след това му предстоят и още.

През изминалата седмица поредната хирургична намеса, целяща да подобри здравословното състояние на момчето, е минала успешно, а Кимъл е бил неотлъчно до жена си и децата си.

Съответно, както сам споделя, в един момент е достигнал критичната точка, която всеки родител лично е изпитвал.

3-годишната му дъщеря Джейн е в онзи етап на ранен детски пубертет, когато не желае да яде нищо друго, освен няколко вида храни като ориз, паста, фъстъчено масло и разбира се, всякакви видове шоколадови и захарни изделия.

Джими решил като добър татко и съпруг да сготви вечеря за всички вкъщи и избрал ризото, за да го яде и малката. След като прекарал няколко часа в кухнята (знаете, ризото се прави по-трудно), най-сетне блюдото било готово. Когато обаче пред дъщеря му се появила купичката с ризото, тя категорично отказала да изяде и една хапка от нея.

Без значение с какво я увещавал и хитрувал, татко ѝ не можел да я склони дори да опита яденето. Малката настоявала, че иска да яде шоколадовите бисквити, които майка ѝ изпекла по-рано и които били оставени за десерт.

Осъзнал пълното си безсилие пред детето, Джими изпаднал в онези моменти на ступор, когато просто не знаеш как да реагираш и се чувстваш като най-безполезния родител на света.

Тогава, в пристъп на тиха лудост, той заявил на Джейн, че ако не си изяде ориза, всички бисквити ще бъдат изхвърлени лично от него в басейна.

Разбира се, тя решила, че той блъфира и отново категорично казала „НЕ“. Тогава първата бисквита полетяла и цопнала директно в басейна. След втория отказ на Джейн още една бисквита минала по пътя на първата.

До трета не се стигнало, защото малката осъзнала, че баща ѝ не се шегува и съвсем скоро десертът ще бъде превърнат в мокри трохи, плуващи във водата и бързо излапала ризотото си.

Разбира се, мнозина могат да разкритикуват подхода на Джими, но ние сме наясно, че децата понякога могат да те докарат до лудост и да предизвикат невероятни реакции в теб. Пък после се получават изключително забавни истории за разказване 🙂

Цялата случка, разказана лично от водещия, можете да видите тук: