Да имаш връзка с разведен супертатко

| от MamaMia |


Той е много забавен, но същевременно е и сериозен. Носи два телефона в себе си и постоянно говори по единия от двата, докато търпеливо шофира в задръстването. Има собствен бизнес и изкарва добри пари.

Но понеже това не е достатъчно, също така е политически и граждански активен. Домоуправител е на входа и е ангажиран в ремонта на цялата кооперация. Избягва да преяжда, не пуши, пие умерено, обожава да пътува, чете книги и е фен на екстремните спортове. С него можеш да отидеш на кино, на театър, на планина, на море и в чужбина. На всичкото отгоре изглежда много добре.

И сякаш, че И ТОВА не е достатъчно, ами и е свободен и готов да бъде само с теб!

Тъкмо си мислиш, че си изтеглила джакпота, когато в един момент проумяваш, че няма да ти бъде много лесно. Защото… той има деца от предишната си връзка и е готов на всичко да бъде перфектния татко. Даже вече ти заяви: „Да знаеш, че децата ми винаги ще бъдат на пръво място за мен!“

Да имаш връзка с мъж, който вече има семейство, независимо дали е разделен или разведен, може да се окаже голямо предизвикателство. Вътре в себе си знаеш, че ако му звъннеш по телефона и той дава заето, най-вероятно говори с някое от децата. Не само това: той взима едното следобед от училище и го кара до вкъщи – всеки ден. А през уикенда и двете са при него. Затова и времето на този мъж е разчертано по график.

Обхваща те ужас: как да се справиш с тази ситуация? Ами ако децата му не те харесат? А ако нещата потръгнат, как евентуално ще имате собствено семейство?

Ето няколко съвета, които ще ти помогнат да не се „вкарваш във филм“ и да действаш спокойно в такава ситуация. Ето как:

Цени времето му

Свикнала си досега ти да си по-заетата във връзката. Но с мъж, който има деца и се грижи за тях, твоите представи ще се преобърнат напълно. Той има отговорности, включително в домакинството: когато децата остават при него, чисти целия апартамент и готви вечеря, независимо че е бил цял ден на работа. Още от начало се оказва, че ще се виждате по-рядко, отколкото ти се иска. Или ще ти се наложи да споделяш отговорностите му.

Опитай се да създадеш график, който да ви урежда и двамата. Но също така измисли и начин да оставате насаме без децата му. Ясно е, че времето му е кът, но ако той държи на теб, ще намири начин да се виждате.

Приеми, че не си единствената

За някои жени е много трудно да делят мъжа си с друг, дори и с дете от първи брак. За съжаление, ако държиш на него, ще трябва да свикнеш с второто място, поне докато децата му не станат напълно самостоятелни. Ще трябва да преосмислиш идеите си за спонтанни уикенди и общи пътувания.

И все пак има и положителна новина: фактът, че мъжът до теб е отговорен за семейството си означава, че си избрала чудесен човек. А представяш ли си той да имаше деца от предишния брак, които да не поглежда?

Трябва да се бориш за доверието му

Мъж, който се е разделил с бившата си жена, обикновено носи тежък емоционален багаж, още повече, ако в историята участват и деца. Затова е възможно първоначално той да се държи подозрително с теб и да ти няма пълно доверие. Може би изграждането на нови отношения в случая ще отнеме повече време, но пък вероятно ще си струва.

Бъди мила и съпричастна. Изслушвай го, но и чети между редовете. Надявай се, че той е преминал вече през връзката си и е готов да бъде с теб с доверие и чисто сърце.

Опитай да се запознаеш сдецата му

Това ще бъде трудна стъпка. Ако твоят приятел не е готов за нея, ще трябва да почакаш. Все пак той ще защитава децата си на всяка цена… включително от теб! И не трябва да го приемаш лично. Така илииначе нямаш особено голям избор, освен да се съобразиш с неговите желания. Ако не е съгласен, трябва мило да му влезеш в положението. Обясни му, че ще си на линия, когато се почувства готов.

И все пак… не забравяй да мислиш и за себе си

Да се приспособиш към една вече създадено семейство може и да изглежда предизвикателство. Но в никакъв случай не трябва да влагаш цялата си енергия. Трябва все пак да мислиш и за себе си. Какво искаш от отношенията си с този мъж? Достатъчно ли ще ти е да се приспособиш към него и семейството му? Искаш ли деца с него? А той склонен ли е да иска още деца? Отговорите на всички тези въпроси са доста важни.

Много мъже с деца не се чувстват готови отново да станат бащи и често причините за това са финансови. Това може да се отрази на жената до тях и тя да престане да се чувства толкова сигурна. Ако той не иска повече деца, а ти искаш, в един момент ще имате проблем. Бъди напълно сигурна, че вашите отношения си струват усилията.

Подготви се психически за срещата с децата му

В случай, че най-после се стигне до момента на срещата, се подготви психически. И – разбира се – купи подарък. Това ще помогне да „счупите леда“. Ако децата са малки, поиграй си с тях, преди да им се представиш. Ще се изненадаш да разбереш колко гъвкави са децата в такива ситуации, особено ако ти се държиш естествено и добронамерено.