Розовият телефон, в който и мъжът ти ще се влюби

| от Дани Блажева |


Не знам дали сте обръщали внимание, но мъжете и жените подбират предметите, с които да се заобиколят по коренно различен начин. За представителките на X хромозомата е от изключителна важност естетическата визия на даден продукт, докато за мъжете далеч по-ключови са техническите параметри и функциите.

И тъй като MamaMia.bg е сайт създаван от жени за жени, то в рубриката ни „ТЕСТ ДРАЙВ“ ще ви представяме ревюта на всичко- от новата маска за лице, в която сме се влюбили, през най-впечатляващата дамска кола, с която всяка жена трябва да пътува из града, до най-модерните технологии, които не само ще украсят живота ви, но и ще го улеснят.

Преди няколко години съвсем сама си купих кариран розов компютър поради две основни причини – исках малък лаптоп, който да не ми тежи и който да бъде много много красив.

Отнесох доста шеги от брат ми и приятеля ми за параметрите, но нито веднъж не съжалих за решението си. Защото лаптопът беше точно това което исках – с дълга батерия, красив и лек. Сега обаче ще ви представим най-новия и красив смартфон, който гарантираме, че ще се хареса и на мъжете до вас.

Ще докажем, че технологиите могат да бъдат не само функционални, но и емоционални, и красиви. И че съществува нюанс на розовото, който би стоял достатъчно ефектно както до служебния ви лаптоп, така и до чаша с хубаво лате, изпито с приятелки.

Трябваше да запиша със скрита камера какво се случи, когато Samsung Galaxy A5 кацна на бюрото ми.

телефон, самсунг

Всяка, ама абсолютно всяка колежка веднага забелязваше телефона и го грабваше да го разглежда. Първо бяха възклицанията от типа „Блажева, много е готин телефона.“. После идваха въпросите „Може ли да го разцъкам? Сигурно е много скъп- толкова е красив и лекичък? Искам и аз. Откъде го взе?“. Кълна се, че всички жени приличахме на гарвани, заслепени от красиво камъче на улицата, което незабавно политаха да вземат за себе си. Късметлийката да получи телефона и да го тества обаче бях аз.

телефон, самсунг

И тук дойде следващата изненада- когато го извадих вкъщи, приятелят ми веднага го взе, за да го разгледа. Моментално след това влезе онлайн, прочете какви са техническите параметри на продукта и каза, че Samsung Galaxy A5 е чудесен телефон. И тъй като отдавна се каня да сменя стария си телефон ме попита дали не иска да ми купи точно същия. И тук аз загубих дар слово за няколко секунди, защото никога не съм вярвала, че този същият ми приятел ще предложи да ми купи розов телефон по собствено усмотрение. Но от Samsung явно си знаят работата, защото за пореден път доказаха, че могат да създадат продукт, който да се хареса и на двата пола.
А сега да преминем по същество. Защо бих препоръчала на всички Мамамии смартфона Samsung A5:

1. Цветът

телефон, самсунг

Да, о да, цветът. Момичета, телефонът е в прекрасен розов цвят. Не знам дали на снимките си личи, но цветът не е нито детско розово, нито прекалено пастелено. От Samsung са почерпили вдъхновението от най-големия творец в света- природата, защото всички цветове, в които може да намерите смартфона са кръстени на природни елементи.

Красивият розов цвят, който виждате на снимките е вдъхновен от онези красиви розови облаци , обагрени в цветовете на цъфтяща праскова. Другите два цвята, в които може да намерите телефона са „златен пясък“ и „черно небе“.

2. Тежест и усещане

телефон, самсунг

Samsung Galaxy A5 е всичко друго, но не и тежък за своите 5.2 инча. Смартфонът тежи точно 159 грама или казано нормално малко повече от голям шоколад.

Телефонът е гладък от всички страни, което създава усещането за допир до скъп сатен. Не трябва да се притеснявате обаче, че може да го изпуснете, защото от Samsung са използвали 3D Glass за задния панел, което го прави изключително здрав.

Липсата на каквато и да е изпъкналост на камерата позволява равномерно гладък и симетричен дизайн от всеки ъгъл. Телефонът е толкова красив и елегантен, че би се чувствал еднакво добре в строго делова дамска чанта, и в цветна раница на гърба на момиче, препускащо из задръстването със своето колело.

3. Селфита- мелфита, снимки всякакви

Caucasian women taking cell phone selfie on floor

Samsung Galaxy A5 е екипиран с две отлични 16МР камери отпред и отзад. Телефонът е оборудван с бърз и много точен автофокус, което позволява да снимаш адекватно във всякакви ситуации. Докато разхождах кучето из Южен парк успях да щракна без проблем една красива катеричка, която правеше пролетната си разходка из шубраците на дърветата. Гарвани, тичащи кучета, усмихнати деца – можех да уловя всичко с лекота.

Самият телефон има и shortcut бутон, който позволява с едно натискане да стартираш камерата. Не ти се налага да го отключваш, да търсиш камера, да включваш камера както е при други модели телефони. Едно движение на ръката и вече може да снимаш и падащи звезди благодарение на точния автофокус.

А най-готината част идва при селфитата, за които също е помислено. В случаите, когато светлината е слаба, яркият дисплей на телефона влиза в ролята на светкавица, за да може спокойно да улавяме всички ценни моменти от деня и вечерта. А функцията за плаващ бутон на камерата е създадена, за да позволи по-добър захват и снимки, които да не се размазват.

4. Защита от неочакваното

телефон, самсунг

Нека тези от вас, които са изпускали телефона си в локва, леген с вода, тоалетна или море да вдигнат ръка. След това нека вдигнат ръка тези от вас, които често вадят изстрадалия си телефон от „уюта“ на дамските си чанти, пълни с ключове, кърпички, монети, пакетчета захар за кафе, стари билети, хапчета, любимият динозавър на детето, награди за кучето и какво ли още не.

Създателите на Samsung Galaxy A5 са се погрижили и за това, защото смартфонът е защитен както от вода, така и от прах. Доказателство за казаното е сертификата IP68, който телефона притежава и който гарантира, че Galaxy A5 ще остане жив дори и ако го оставите във ваната за 30 минути.

5. Батерия

телефон, самсунг

Ттелефонът разполага с огромна батерия ( 3000 mAh), което означава, че ще имате на разположение телефон, който не изисква да бъде зареждан в ранния следобед след едва няколко разговора.

Ако работният ви ден е свързан с много пътуване, срещи и непрестанен достъп до интернет, то това е от изключителна важност за доброто ви представяне. Samsung Galaxy A5 е проектиран така, че да се зарежда максимално бързо, за да пести време и нерви.

6. Сигурност на данните

телефон, самсунг

Смартфонът е оборудван със сензори за пръстов отпечатък, което означава, че никой друг освен вас няма да може да отключи телефона ви. Нито децата, нито колегите, нито нагли крадци ще могат да го отворят без ваше знание.

А дори и това случайно да стане, създателите на Galaxy A5 са предвидили т.нар. „защитена папка“ – сигурно място за лична информация, снимки и приложения, които стоят отделно от общото съдържание на телефона.

Казано накратко, Samsung Galaxy A5 е един отличен телефон, който съчетава в себе си изключителен дизайн и набор от функции. Поредното успешно творение на южнокорейския гигант с чудесно съотношението цена/качество. И на последно, но не и по важност място – телефон, който би зарадвал всяка една жена и би станал незаменима част от ежедневния й работен арсенал. И да, той е розов!


Повече информация Виж всички