Те знаят как да носят перли като богини

| от Мила Янева |


Перлите имат силата да даряват жените с дълголетие и красота. И да обричат на щастие тази, която ги носи като украшение. Вдъхновени от магичната сила на тези нежни, бляскави сфери Марка N.1 в грижата за кожата NIVEA разработи иновативна формула за възстановяване на обема, плътността и младостта на кожата, която можете сами да видите в NIVEA Cellular Перли за възстановяване на обема.

Красивите перли можете да дозирате прецизно, а силата им се активира мигновено с натискане на диспенсъра. Всяка една от перлите съдържа висока концентрация на хиалуронова киселина и колагенов бустер, които се смесват непосредствено преди употреба и достигат до клетките под формата на свежо активиран серум. Съставките се усвояват лесно и бързо от кожата, като намаляват бръчките, стягат я и възстановяват обема й.

NIVEA е първата козметична марка в света, която предлага на масовия пазар перлен серум, капсулиращ високотехнологична бюти формула. NIVEA Cellular Перли за възстановяване е вторият перлен продукт на марката след NIVEA Q10 Серумни перли.

Ето защо, и във втория текст от съвместния проект на Webcafe.bg и NIVEA ще ви разкажем няколко вълнуващи истории за жени, станали нарицателно за модни икони. А общото между всички тях е именно любовта им към перлите. И, разбира се, умението им да ги носят по неповторим начин.

Риана и нейните поп перли

Ако някой обаче наистина умее да променя класическото сериозно и аристократично лице на перлите и да ги превръща във водопад от красиви емоции, стил и оригиналност, то това е черната перла на попмузиката Риана. Тази екзотична красавица, която превърна в хит дори песен, възпяваща чадър, заслужава бурните ни аплодисменти като истински новатор в носенето на малките елегантни сферички с матов блясък.

риана

Риана ги носи всякак – обсипващи кръглите рамки на слънчевите й очила, обрамчващи врата й в четири плътни етажа, деликатно показващи се от разтвореното деколте на спортната й риза… Тя може дори да събере всичките си перлени огърлици и гердани и да ги овеси на врата си, облечена в черна семпла рокля, и комбинацията направо спира дъха. В името на добрия стил трябва да отбележим, че дължината на перления гердан изобщо не е без значение.

618x929

Според т.нар. перлени гайдове, основни са следните видове: каишка (плътно по врата и шията), чокър (къс гердан в основата на врата), принцеса (отпускащ се малко под кокалчетата в основата на гушката), матине (белязващ широко деколте), опера (дълъг наниз, който покрива гърдите и се спуска почти до пъпа) и въже (дължината на този наниз многозначително слиза до педя над чатала). Е, именно Риана може да сложи всички тези варианти накуп и това да не изглежда нито претрупано, нито нахално, нито безвкусно, а просто шик.

Мишел Обама – покорителката на перлите

Когато говорим за перлите и как ги носят забележителните жени, трябва да си признаем нещо: фенове сме на Мишел Обама и нейния стил на първа дама! Защото тя не само, че не допусна грешка в облеклото си за осемте години в ролята на президентска съпруга, но и съвсем целенасочено успя да промени леко скучноватия допреди нея вид на първата дама на Америка.

 

618x513

Едно от нещата, с които тя ще се впише като пионер в облеклото на жените с политически мисии, е реабилитирането на дрехите без ръкави. Голите рамене на Мишел се превърнаха в нещо като неин запазен знак и емблема на една от каузите й по времето на престоя й в Белия дом – кампанията за подтикване на младите хора към активно спортуване „Let’s Move!“.

Що се отнася до перлите пък, те чудесно пасваха на всяка нейна визия, включително най-спортната. Мишел умее да носи перли като иконата Джани Кенеди – малки и нежно подредени в два успоредни реда. Може и да ги остави да препускат върху откритото й деколте в плътна перлена завеса или в синьобял перлен водоскок да придават живот на официалната й рокля в петролено синьо.

618x916

Независимо дали ги носи като обици, гердани или пръстени, като гривни или брошки, Мисис Обама ги кара да изглеждат като създадени специално за нея. Това, както и да го погледнем, е още едно доказателство, че перлите охотно се покоряват на жените със стил и самочувствие.

Грейс Кели и „човечността“ на перлите

Не знам дали всяка жена иска да е принцеса и, честно казано, се съмнявам в това. Сред коронясаните благородници обаче има една принцеса, която винаги е искала да е просто жена – незабравимата Грейс Кели. Легендарната принцеса на Монако, която трагично загива в автомобилна катастрофа през 1982-ра година е може би най-коментираната съпруга на принц – повече дори от любимката на медиите Лейди Даяна.

 

618x481

Стилът й, пословичното й благородство и нетипичната за кралска особа човечност я превръщат не просто в модна икона, а в любимка и модел за подражание на милиони жени по света. И именно благодарение на нея перлите се оттръскват от праха в скрина на баба, изоставят суровата си претенциозност на аксесоар за фатални жени, разбиват на пух и прах достолепната перлена студенина на Коко Шанел и стават част от гардероба на почти всяка съвременна жена.

През 1954 година Грейс получава „Оскар“ за ролята си в A Country Girl. На церемонията е облечена в нежнабледозелена рокля с презрамки и ръкавици, а на ушите й ефирно се поклащат капковидни перли.

Перли украсяват изящната й визия и следващата година, когато е център на внимание на и извън сцената на връчването на престижните награди на филмовата академия в Лос Анжелис.

С любимите й перли е обсипана и булченската й рокля, когато месеци по-късно се венчава за принц Рение.

618x641