Тайните на добре обезкосмената кожа

| от Лилия Огнянова |


Жените сме присвоили бръснача от мъжете още преди да им откраднем панталоните. И защо да не се възползваме от това страхотно и така простичко изобретение, което за секунди те спасява от окосмяването без излишна болка и суетня.

Със сигурност още от пещерната ера жената се е опитвала да премахне по някакъв начин окосмяването от тялото си и да докаже, че не е произлязла от маймуната. Познати са най-различни методи за обезкосмяване – от ползване на разтопена смола или захар, през отскубване на косми с конец или епилатор, до фото и лазерна епилация.

Всеки метод си има своите плюсове и минуси, но без съмнение бръсненето остава най-бързият и безболезен начин да приведеш тялото си в изрядно гладък вид.

За щастие, компаниите се развиват все по-амбициозно, за да предложат най-доброто на клиентите си и така се радваме на самобръсначки с по няколко ножчета, анатомична дръжка и подвижна глава, за да минаваме през всички части на тялото без проблем.

Има обаче няколко неща, които е добре да знаем и правим преди да започнем с бръсненето.

Като начало е нужно кожата да бъде добре ексфолирана. Това ще помогне на подкожните косъмчета да се покажат на повърхността, за да бъдат обезглавени. Също така задължително трябва да използваме подходяща емулсия върху третираната зона, за да се движи бръснача без проблем и да не създава излишно дразнене на кожата.

Такива са пяните за бръснене и тоалетните сапуни. В козметичните магазини се предлагат специални продукти за жени, но винаги можете да откраднете и пяната на приятеля ви – щом става за неговото лице, значи ще е подходяща и за вашите крака.

Когато обаче искате да обръснете по-прикритите зони, то ползвайте интимен лосион вместо пяна и в никакъв случай сапун. рН-то на тези области е различно и има нужда от подходящ продукт, за да се избегнат проблеми като сухота и гъбички.

Движете бръсначът по посока обратна на растежа на косъма. Има различни твърдения, че по този начин се образували малки пъпчици и подкожни косми, но това са митове и легенди. Ако движите бръснача по посока растежа на косъма няма да получите никога желания ефект на гладка кожа. Ако не сте убедени, то просто прекарайте ръка от глезена към коляното след бръснене по този метод и ще усетите как косъмчетата са все още там, още по-остри от преди.

Не натискайте прекалено върху кожата и никога не движете бръснача настрани. В противен случай рискувате да се порежете. Ако това все пак се случи, сложете парченце тоалетна хартия или салфетка върху засегнатото място и продължете с процедурата. Когато приключите, махнете своеобразната лепенка и отмийте обилно с вода. Ще имате съвсем малка раничка, която скоро ще заздравее.

Абсолютно задължнително е да ползвате лосион, след като обръснете краката си. Така не само ще се погрижите за кожата, но и ще им придадете невероятен сияен вид.

Винаги носете самобръсначка с вас, когато отивате на почивка или някъде на път. Така ще сте спокойни, че космите няма да попречат на самочувствието ви и приятните изживявания.

Ако търсите качествена самобръсначка създадена специално за жени препоръчваме Wilkinson Sword Intuition. От Уилкинсън са се постарали доста с дизайна на самобръсначката- ергономичен и удобен за хващане вид дори и с мокри ръце. Моделът е разработен в красив зелен цвят вдъхновен от алое верата използвано за направата на омекотяващата лента. Самобръсначката идва с 4 ножчета, които са обградени от лента с нежен кремообразен сапун, който хидратира кожата и я прави гладка. Още полезни съвети за по-успешно бръснене ще откриете в сайта на Wilkinson Sword.

Wilkinson Sword

Отделете и две минути, за да се включите в лятната им игра. Имате шанса да спечелите 4000лв, който да инвестирате в почивката на мечтите си. условието е повече от елементарно, можете да се запознаете с правилата на играта и да се запишете за участие ТУК!

Успех и весело лято!