Шеф-готвачи на Мood for food Street Fest

| от Спонсорирано съдържание |


За всяка от нас храната е нещо много специално. В нея влагаме цялата си любов и внимание, за да направим любимите си доволни и щастливи. Събуждаме се рано, стоим над котлона в горещите летни дни, жонглираме с няколко задачи едновременно, но накрая усмивката по лицата на цялото семейство ни показва как усилията ни са си заслужавали напълно. Храната е в основата и на Mood for Food Street Fest, който събира едни от вкусните ястия на едно място от 14 до 16 септември в Пловдив.

Освен изобилието от вкусни ястия, полезни лекции и интересни уъркшопи, фестивалът ще бъде сцена за някои от най-признатите шеф-готвачи в страната. Един от тях е и кралят на десертите – шеф Павел Павлов, един от звездните готвачи на 24kitchen, който ще представи любима рецепта на живо в рамките на фестивала. Какъв сладкиш ни е подготвил той, ще разберем на Mood for Food, когато ще видим от първо лице и някои тайни трикове за неустоими ястия.

Pavel_Pavlov

Друг известен кулинарен корифей е един от участниците в последния сезон на Masterchef. Кой е той, засега е пълна мистерия, но можеш да го откриеш в програмата на фестивала под името Men in the Kitchen. След редица постижения в кулинарията, той се отправя към Пловдив, за да сподели някои от най-любимите си рецепти на живо за всички любители на вкусната храна.

Следващият шеф-готвач пътува чак от Варна, а кулинарните му умения са признати в още по-далечна Италия. Радостин Кирязов ще ни демонстрира как се приготвя една наистина неустоимо вкусна, ароматна пица. Неговите тайни трикове, съставки и техника ще можеш да видиш на живо по време на фестивала, а уханието на съвършената италианска пица ще бъде с теб още дълги дни след събитието.

Radostin_Kiryazov

След като споменахме Италия, няма как да пропуснем шеф Веселин Калев – признат в красива Германия и един от основните готвачи в немски ресторант със звезда Мишлен. Ако искаш да разбереш тънкостите при приготвянето на сьомга, вземи си лист и химикал, за да запишеш всеки детайл и всяка тайна съставка, която шеф Калев ще сподели по време на фестивала. Повярвай ни, това е рецепта, с която ще смаеш всички гости на следващата вечеря!

Veselin(1)

Патешкото месо е едно от най-трудните за приготвяне ястия. За разлика от пилешкото и свинското, например, за него са нужни много повече хитринки, време и опит. Точно това ще приготви шеф Владимир Тодоров – сочно патешко, което веднага ще искаш да опиташ. Като истински любител на авторските рецепти, той ще ни покаже един съвсем нов поглед върху това специфично месо и ще ни помогне да обогатим книжката си със рецепти.

Vladimir_Todorov

Множество дегустации на вкусни храни, уроци за създаване на оригами и мандали, работилнички за домашен хляб, собственоръчно направен микс от подправки и редица други забавления, че дори и escape room. Всичко това и още други изненади ще те очакват от 14 до 16 септември на централния площад в Пловдив.

Повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците ще откриеш тук.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.