Правилната грижа за лицето през есента: Face Yoga и още нещо

| от Антоанета Илиева |


Есента се прокрадва бавно, но сигурно в ежедневието ни и променя светоусещането, навиците, настроението. Ако искаме кожата ни да е здрава и красива през този сезон, трябва да адаптираме и грижата си за нея към времето навън. Както се обновява природата, така се обновяваме и ние през различните сезони. За да сме щастливи и в синхрон с циклите ѝ, е важно да слушаме тялото и лицето си и да им даваме вниманието и правилната грижа, от която имат нужда.

Аз, Тони, инструктор по Face Yoga, и MamaMia.bg  ви споделяме няколко съвета, с които преходът към есента да бъде хармоничен, приятен и неусетен за вас и за вашата кожа.

Ако до момента не сте включили Face Yoga в рутината си, то сега е верният момент да го направите. Сияйната, красива и стегната кожа има нужда от добра мускулна основа, която да я поддържа. Преди да преминете към масажи и упражнения обаче, е важно да спазите две важни стъпки.

Face Yoga е метод, който работи с онова, което е разположено под горния слой на кожата и остава невидимо, но оказва основна роля в красотата отвън. Рядко се замисляме за мускулите на лицето си, но упражненията и масажите могат да отблокират спазми, да  ги укрепят и тонизират така, както една тренировка изгражда мускулите в тялото ни. Разбира се, работата върху тях е различна, но ефектът е същият – повдигната  и стегната кожа, разположена върху тях.

Много хора са изненадани и възхитени, когато опитат йога за лице и скоро установят положителната разлика в лицето си. Редовното практикуване на Face Yoga ще ти осигури естествен лифтинг на лицето. Освен това ще засили кръвообръщението, ще премахне стреса и напрежението и ще насърчи правилния лимфоток.

Почистване на лицето

Почистването на лицето е първата и задължителна стъпка, която ще ни доведе до крайната цел – красива кожа. Ако искате да заложите на качествен и сигурен продукт, който ще почисти в дълбочина и ще премахне мъртви клетки, изберете гел с алфа хидрокси киселини. Те ще ексфолират кожата, без да я наранят.

Препоръчвам ви AHA Cleansing gel на Teoxane, който е с ексклузивна формула и прекрасни резултати. Той съдържа еластична хиалуронова киселина, която хидратира дълготрайно и укрепва кожната бариера. Няма да я намерите никъде другаде! Формулата на продукта включва и гликолова киселина, която подпомага клетъчното обновяване и осигурява лифтинг ефект.

Най-ценното на гела е, че има антипигментно действие, а сигурна съм – всички имаме по някое петънце, което се е появило през летните месеци и което искаме да премахнем.

При почистване на кожата използвайте кръгови масажни движения в продължение на минута, за да активирате формулата на продукта.

Хидратация

Кожата ни се нуждае от хидратация, особено, когато е изложена на слънце, стрес и замърсяване. Така че това е важна грижа, която е нужно да ѝ осигурим след почистване. Изберете хидратиращ серум, защото, за разлика от крема, той е богат на активни съставки, които действат мигновено и в дълбочина. RHA  серумът на Teoxane е нежно блаженство за кожата, което, обещавам ви, ще се разлее върху нея, за да ѝ достави хидратиращи и ревитализиращи съставки за видимо обновяване.

Ако след топлите месеци усетите сухота в кожата си, загуба на еластичност и обем или пък фини линии, то изберете серумът на Teoxane и забележете действието на еластичната хиалуронова киселина, която присъства и тук и която ще ви донесе видими резултати само за 2 седмици. Коктейл от аминокиселини, витамини и минерали ще се погрижи за подобряването на качеството на кожата ви.

А за мускулите, фасциите, лимфната система, кръвоносната система, ще се погрижим с Face Yoga! Защото всяка емоция се запечатва на лцието ни и оставя трайна следа под формата на линии. За да възвърнем мускулния баланс, за да активираме лимфната система да изхвърля токсини, за да засилим кръвотока и преноса на колаген и еластин към епидермиса, е нужно да включим масажи и упражнения.

Убедете се в чудесното въздействие на този метод върху красотата ви, като направите заедно с мен комплекса от упражнения и масажи, който съм ви подготвила във видеото.

Не забравяйте, че красотата е в баланса!

Вижте още:

Кои са най-честите грешки в грижата за кожата