Помощ, в цикъл съм!

| от Спонсорирано съдържание |


„Днес се събудих с подпухнало лице, без никаква сила и в особено лошо настроение. Кафето имаше лош вкус. Пътят до офиса беше отвратителен. Имах усещането, че всички карат в насрещното – и в буквален, и в преносен смисъл. Колегите – кисели, шефовете – още повече. Още преди обяд се скарах с почти всички. Майка ми и сестра ми ме дразнят. Защо ми звънят точно сега? Ох, пуснаха онази песен. Сълзите тръгнаха от само себе си. До 11 ч. бях освирепяла от глад и излизах няколко пъти за нещо сладичко. Ама нали уж щях да внимавам със сладкото! Гърдите и кръстът ме болят, но най-силната болка е в корема…Дойде ми… “

Мина, 27 години.

Познато ли Ви е?

Уви, по всяка вероятност да. И на вас, и на другите момичета около вас.

Какво представлява предменструалният синдром (ПМС)

Това е сбор от физиологични и емоционални промени, които настъпват по време на менструалния цикъл, сред които болка, напрежение в гърдите, силна раздразнителност, болка в кръста и гърба, мускулна болка, главоболие, безсъние, липса на интерес към ежедневните дейности, нежелание за работа или за контакти с останалия свят, умора или липса на енергия, честа смяна на настроенията, тревожност, дори депресия, пристъпи на паника, сърцебиене, затруднена концентрация, подпухналост, гадене и пристъпи на силен глад, покачване на теглото.

С тези състояние на женския организъм и психика се спекулира изключително силно. Често, без никакво основание и мъжете, и жените търсят оправдание за определено женско поведение. „Тя е в цикъл“, „да не би да е в цикъл“ са изрази, станали синоними на всяка негативна женска проява. Дори самите страдащи жени като че ли считат това за нормално и рядко търсят начини за облекчение.

А всъщност това са съвсем нормални дни, които не би следвало да носят други неразположения, освен неизбежния хигиенен дискомфорт.

Най-честите причини за общото неразположение при ПМС са прогестероновият дефицит, недостигът на магнезий и витамин В6, нарушения в електролитния баланс, дехидратация на организма.

Някои дами споделят, че гладът или по-лекият хранителен режим в деня, преди да настъпи менструацията значително намаляват симптомите.

Други казват, че точно тогава засилено им се хапва нещо сладко и само това им помага, както за по-доброто физическо, така и за по-доброто емоционално състояние. Всяка жена сама е намерила своя помощник за справяне.

Едно обаче е сигурно: добрата хидратация на организма и адекватният хранителен режим биха допринесли за добрата здравословна форма. Освен това, фитотерапията предлага билки, които значително биха успокоили симптомите. Такива са: агнус кастус (витекс), цариче, мака, див ямс. Това са билки, които чрез различни механизми влияят на повишаване нивото на прогестерон и по този начин значително успокояват симптомите. Например в Германия, където масово използват билката агнус кастус, честотата на ПМС е значително по-ниска.

Лейди Хармония съдържа натурални екстракти от агнус кастус, репей, гроздово семе, центела азиатика, органичен селен и витамин D3 с благотворно влияние върху женското здраве.

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан.
  • Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите продукта в аптеките и без рецепта.