Нестле Детско Хранене лансира на пазара своя първи био/органик продукт

| от MamaMia |


Първият органик продукт на Нестле Детско Хранене вече ена пазара. Той е произведен във фабриката Конолфинген, която се намира в Швейцария и е специално сертифицирана за производство на биологични/органик храни. България е сред първитестрани в Европа, които лансирахабио/органик продукта на Нестле Детско Хранене през м. ноември 2017г.

Продукт, произхождащ от природата

Пътят на биологичната/органична храна е дълъг и започва с доверието в професионалните умения на фермерите. Те се грижат суровините да достигнат до нас в най-чистия си и здравословен вид, като предават опита си през поколенията иго съчетаватс традициите, за да гарантират отлично качество на продукцията.

Храните с биологичен/органик произход на Нестле се произвеждат във фабриката на компанията в Швейцария (Колонфинген). Използва се само биологично/органично мляко, което се набавя от свободно отглеждани крави. За животните се грижат фермери, с които Нестле работи в тясно сътрудничество от десетилетия, за да се гарантира качественият произход на продукцията.

Швейцарска прецизност на всеки етап

Томас Сойер, Мениджър по съответствие и Експерт в производствотона биологични/органик продукти в завода на Нестле в Швейцария (Конолфинген), казва: „Нестле прилага швейцарската прецизност на всяка стъпка от производствения процес: от кравата до чашата. Заводът е специализиран и сертифициранан по швейцарските стандарти за биологично производство и разполага с оригинална и прецизна производствена линия за производство на висококачествено биологично/органично мляко за деца. Всяка стъпка от процеса е предназначена да осигури качество, така че всяко дете да получи защитата и грижата, които заслужава“.

Новият продукт на Нестле Детско Хранене е създаден, за да подсигури на най-малките необходимите за оптимален растеж висококачествени хранителни вещества.

Продуктът притежава етикет с тройна гаранция за качество. Освен че е произведен в Швейцария, той е с Европейски сертификат за биологично производство и Швейцарски сертификат за биологично производство.

Advertisement


Повече информация Виж всички