На специално събитие LIERAC представи новата си серия CICA-FILLER

| от MamaMia |


Във вторник тази седмица LIERAC представиха на специално събитие новата си серия CICA-FILLER.

Лабораториите на бранда се вдъхновяват от последните проучвания в областта на грижата против стареене и създават първата по рода си серия, която запълва бръчките и наподобява действието на възстановяващите механизми за корекция на всеки тип бръчки.

По време на събитието бяха показани трите продукта от серията – възстановяващ серум, противостареещ гел-крем и противостареещ крем за употреба сутрин или вечер.

preview-lightbox-gamme-ampoule

CICA-FILLER е насочена към борбата с четирите вида бръчки – фините линии, мимическите бръчки, бръчките, причинени от гравитацията, и тези, причинени от фотостареенето. Чрез изследвания в дълбочина, експертите на LIERAC разработват механизми за корекции на всеки от тези типове недостатъци по кожата.

Първата стъпка в борбата със стареенето е възстановяващият серум, чиято основна активна съставка е Бакухиол Про-колаген. Малките ампули съдържат флуидна серум текстура с незабавно изглаждащо и противостареещо, стягащо действие, а освен това се отличават с нежен, флорален и женствен аромат с нотки на жасмин, зелена ябълка и палисандрово дърво.

Препоръчително е тази 30-дневна активна терапия да се провежда два до три пъти годишно, като продължителността й е 30 дена. След едномесечна употреба бръчките са на 80% коригирани, кожата е изгладена и тенът е чувствително изравнен.

Следва противостареещият възстановяващ гел-крем, който има незабавен изглаждащ, матиращ и възстановяващ ефект.

Тук отново активната съставка е Про-колагенът, придружен от комплекс от бръшлян-хвощ-шапиче, традиционен активен комплекс на LIERAC с неповторим ефект върху еластичността на кожата, както и от Хиалу-3 концентрат.

Друга безценна част от гел-кремъте комбинация от олигозахариди, които са извлечени и пречистени от леща (Lens esculenta). Това годишно растение расте в лека и пясъчна почва, където има слънчево излагане и доста хладен климат. Тази съставка стимулира синтеза на колаген 1, който е от съществено значение, както за състоянието на ИКМ, така и за поддържането на здравината на стените на порите.

Гел-кремът ви помага да постигнете по-мека, по-хидратирана и изгладена в дълбочина кожа.

Накрая идва възстановяващият крем за дневна и/ или вечерна употреба.

Към формулата му има добавени про-липиди с възстановяващо действие, коитоса извлечени от Ophiopogon japonicus, известен още като японска момина сълза. Aктивната съставка стимулира синтеза на липиди с над 54%. Освен това, изследване in vivo, чрез микроспектроскопия на Раман, показа реорганизация на липидите, което дори възстановява архитектурата на сухата кожа и така кожата е подхранена и преструктурирана.

Гладкият крем се отличава с незабавен успокояващ и запълващ ефект. И той, както и другите две части от серията CICA-FILLER на LIERAC е с аромат с нотки на жасмин, зелена ябълка и палисандрово дърво – женствен и в същото време деликатен аромат.

DSC_0007