Малки и големи преоткриват силата на детската игра

| от MamaMia |


Всички искаме децата ни да растат като уверени, смели и спокойни млади хора, които да посрещат предизвикателствата в живота със самочувствие.

За целта ОМО е тук и иска да ни напомни за безгрижието в игрите и за да даде на децата още повече възможности да строят крепости, пясъчни замъци и после да ги разрушават, ако решат.

Затова и обновената детска площадка на Маргаритка вече разполага с нов страхотен пясъчник, направен със съдействието на ОМО.

В компанията на усмихната водеща Силвия Петкова гостите разбраха повече за ОМО, развихриха креативността си и се изцапаха здравата. Защото да си дете и да си безгрижен като дете значи да играеш, да се цапаш и да не ти пука от това.

2_Silvia i Margaritka

Мисията на бранда не е просто да премахне упоритите петна след игра. Идеята е родителите да бъдат насърчени да оставят децата си да се цапат, докато играят, защото игрите са най-доброто образование за децата.

Част от игрите на площадката на Маргаритка станаха някои от посланиците на ОМО – актрисата Йоанна Темелкова и психотерапевтът Цвети Господинова. Освен това Цвети сподели своята професионална гледна точка за това колко жизненоважна е играта в развитието на едно дете.

ОМО представи и колекцията си дрехи против цапане, част от фалшивия онлайн магазин OMG Store.

Магазинът е създаден по инициатива на марката като социален експеримент, чиято цел е да покаже как в някои случаи ограниченията, които възрастните поставят на децата си, могат да им навредят. Смисълът на игрите е децата да се забавляват и да развиват социалните си умения и ума си, а не да се пазят от локвите и пясъчника.

2

Освен на детската площадка ОМО вярва и в силата на играта в училище. В партньорство със „Заедно в час“ бе дадено началото на инициатива, която има за цел да чуе историите на учителите, които вече са осъзнали това. Тези, които забелязват, че малките деца разбират света по по-различен начин от възрастните, и се стремят да ги провокират да развиват уменията и въображението си, а не само да научават заложения материал.

Затова с помощта на Заедно в час попитахме учители от цялата страна, кои са най-интересните им истории, когато са използвали по-нестандартни методи за обучение в часовете.

Прегърнете силата на играта и я пренесете на площадката, вкъщи, в училище, навсякъде.

Всеки може да изпрати своята история на info@powerofplay.bg, а повечеинформация за ОМО можете да намерите наPowerOfPlay.bg и Facebook страницата OMO Bulgaria

Фалшивия онлайн магазин за дрехи против цапане пък можете да разгледатеOMGStore.bg


Повече информация Виж всички