Френската тайна на красивото лице

| от Спонсорирано съдържание |Французойките са известни по света с красивите си черти, слаби тела и съвършена кожа. Както е трудно да видите по-закръглена французойка, така е трудно да я видите и да прикрива следите от акне с тежък слой фон дьо тен.

Причината за това не е само в магията на Париж.

От десетилетия във Франция са открили тайната на чистата кожа, но в последните години тя се разпространява лавинообразно по целия свят. Става дума за „чудото“ на мицеларната вода.

Всеки е чувал за нея, виждал я е по рафтовете в магазините за козметика, но мнозина нямат представа какво представлява и как се използва.

Накратко, мицеларната вода се възприема като панацея при почистването на лицето, заради която да забравите за тоалетното мляко и измиването с вода и сапун. Тя помага за отстраняването на грима, като привлича всяка прашинка нечистота по кожата и я отнема. Освен това тя хидратира и освежава кожата. Три в едно. Всичко това се дължи на молекули в нея, наречени „мицели“, които вършат сложната работа по почистването.

Мицеларната вода е много важна за почистването на лицето и наистина като магнит отнема следите от грим и спирала – в пъти по-бързо и лесно, отколкото с тоалетно мляко. Е, ако сте тествали на лицето си пълна програма с гримове – от фон дьо тен, до водоустойчива спирала, сигурно ще ви се наложи нещо малко по-силно.
Тя е подходяща за всички видове кожа, но е особено полезна за онези, които имат суха или чувствителна кожа.

Предлагаме ви няколко съвета как да използвате мицеларната вода максимално ефикасно.

Няма нужда от изплакване

След почистване на кожата с мицеларна вода, сте свършили цялата работа – не се налага да миете лицето си след това. Самото почистване става с тампон, напоен с мицеларна вода.

LOreal-Skin-Micellar-MASTER-BUL

Използвайте я вечер и сутрин

Ако вечер сте усетили затруднения в премахването на тежкия грим, то на сутринта със сигурност ще ви помогне да премахнете остатъците.

Мицеларната вода е подходяща за след тренировка

Ползването на вода и сапун за отмиване на потта след тренировка води до изсушаване на кожата. Затова, ако искате да се почувствате чисти и освежени, носете със себе си мицеларна вода.

Подходяща е за пътуване

Може да я ползвате за почистване с грим, без грим, след дълъг полет – тя е удобно средство за запазване на кожата във всякакви обстоятелства.

L'Oreal Paris - Skin expert - Micellar Water - Sensitiv and dry skin

Решението за чувствителна кожа

Ако сте сред жертвите на проклятието „чувствителна кожа“, то мицеларната вода може да се окаже вашето спасение. Тя намалява необходимостта да почистване на кожата с обикновена вода, която съдържа следи от метал, мед, цинк и никел, които могат да раздразнят кожата ви.

Различните козметични компании предлагат свои варианти на мицеларна вода. Този на L’Oréal Paris е създаден на основата на пречистена вода, мицели, които премахват замърсяванията, и глицерин, който хидратира кожата и я прави по-мека. Предлага се в количество от 400 мл, което е достатъчно за дълъг период от време. С едно движение, без да търкате, миниатюрните частици, наречени мицели като магнит улавят замърсяванията по кожата и нежно премахват грима и излишния себум. Глицеринът от своя страна хидратира кожата и й придава мекота и нежност.

Мицеларната вода на L’Oréal Paris е хипоалергенна – не съдържа парфюм или алкохол, което е още един от плюсовете й.