dm и Garnier стартират съвместна благотворителна кампания „Капачки за усмивки“

| от Спонсорирано съдържание |


Този месец козметичните лидери dm България и Garnier България обединяват сили и стартират съвместна благотворителна кампания „Капачки за усмивки“. Специални кутии за пластмасови капачки ще бъдат поставени във всички 71 магазина на dm из цялата страна. Чрез събирането и рециклирането на пластмасови капачки ще бъде оказана подкрепа на детско лечебно заведение, като едновременно тази инициатива ще спомогне за повишаване на осведомеността относно опазването на околната среда.

Всеки потребител може лесно да се включи в благородната инициатива, като събира и изхвърля своите пластмасови капачки, вместо в коша за боклук, в специално обозначените за тази цел кутии в dm.

Всички средства, набрани от рециклирането на капачките, ще бъдат дарени на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ ЕАД – София. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на специализирана медицинска апаратура, съобразно нуждите на лечебното заведение.

„Изключително сме щастливи да стартираме кампанията „Капачки за усмивки“ в партньорство с dm. Ние в L’Oreal Group и всички наши брандове, включително Garnier, вярваме, че активната социална политика и отговорното поведение вече не е само морално задължение за бизнеса, но и единственият възможен път напред. Затова днес ние сме развълнувани да бъдем част от тази прекрасна кампания и се надяваме, че ще успеем да подарим много усмивки на децата на България“, коментира Бриджит Стрелър, генерален мениджър на L’Oreal България.

Във връзка със старта на кампанията Евелина Великова, управител на dm България, заяви: „dm поставя в центъра на дейността си човека като клиент, служител и партньор и затова се стремим да допринасяме за подобряване на средата, в която работим. В този смисъл подкрепата за кампании като „Капачки за усмивки“ е заложена в ДНК на нашата компания.

Вярваме, че кампанията ще бъде успешна и че малкото усилие да събереш и предадеш капачките си за рециклиране ще бъде голяма крачка за осигуряване на по-добри условия, в които се лекуват нашите деца.“

Видовете пластмасови капачки, с които всеки потребител може да се включи в кампанията, като ги предаде за рециклиране в магазин dm, са:

1. Пластмасови капачки от минерални води;
2. Пластмасови капачки от кремове за ръце;
3. Пластмасови капачки от омекотители и прахове за пране;
4. Пластмасови капачки от буркани за кафе;
5. Пластмасови капачки от бутилки от оцет;
6. Пластмасови капачки от бутилки от олио;
7. Пластмасови капачки от кислородна вода и спирт;
8. Пластмасови капачки от всички видове безалкохолни напитки;
9. Пластмасови капачки от всички видове натурални сокове;
10. Пластмасови капачки от пластмасови бутилки от бира;
11. Други видове пластмасови капачки.

Кампанията ще продължи една година, като започне от март 2018 г. Организаторите се надяват, че тази инициатива ще насочи общественото внимание към важността от оказването на подкрепа на местната общественост и опазването на природата, добрите каузи и предоставянето на помощ на нуждаещите се.