Дали не ви липсва магнезий?

| от Спонсорирано съдържание |


Чувствате се уморени и отпаднали? Не спите спокойно и ви мъчи главоболие? Краката ви се схващат и имате мускулни крампи?

Ако отговорите ви на тези въпроси са положителни, то най-вероятно тялото ви страда от липса на магнезий – подобно на над 50% от хората в световен мащаб. За многобройните ползи от магнезия обаче можете да научите в ето този полезен сайт, специално създаден за всички, които имат интерес към темата

Магнезият играе основна роля в нашия енергиен баланс и участва в над 300 важни метаболитни реакции в организма.

В телата ни се съдържат приблизително 20 – 30 грама магнезий, като по-голямата част от него се намира в костите.

Липсата му в организма води до болезнени мускулни схващания, нарушения на сърдечния ритъм, умора и раздразнителност или липса на здравословен сън. Необходимо е ежедневно да насищаме клетките с магнезий за да имаме здраво тяло и здрава имунна система. Минералът е особено необходим на активно спортуващите и онези, които са подложени на големи физически натоварвания.

Сред най-често срещаните причини за дефицита на магнезий са ежедневният стрес, тежкото умствено или физическо натоварване, строгите диети за отслабване, обездвижването, злоупотребата с алкохол, прегряване на тялото или наличието на диабет.

Хранителната добавка на AboPharma Магнезий (250 мг) + витамин В комплекс e едно уникално съчетание на магнезий с витамините от В групата.

Za PR statia

Комплексът витамини от група В играят важна роля за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, намаляват чувството на отпадналост и умора, поддържат нормалната функция на имунната система.