Да имаш дом в града, но сред природата – и с изглед към Варненския залив

| от MamaMia |


Безкрайна морска шир, успокояваща горска зеленина, необятен простор и перфектна светлина, модерна пътна инфраструктура, но и комфорта, уюта и спокойствието на живота в къща. Ако смятате, че е невъзможно да съчетаете всички тези елементи в един съвременен дом, ще ви докажем, че грешите.

Нека ви разкажем за модерния комплекс от многофамилни къщи „Зеленика“, разположен в близост до варненския квартал Аспарухово. Петте къщи в комплекса се издигат сред обширен зелен двор с площ над 4500 кв.м., в който има басейн, зони за отдих, барбекю и паркоместата за всички жилища.

„Основната идея бе изграждането на фамилни жилища в зелена среда, максимално доближаващи се до усещането за живеене в къща и в същото време ползващи се от общата инфраструктура“, споделят от VELUX България – партньор в проекта за изграждането на модерния варненски жилищен комплекс „Зеленика“.

Усещането да живееш сред светлина и простор

Просторните жилища с големи помещения създават усещане за уют, а обилната слънчева светлина и разкриващият се необятен простор към прекрасния Варненски залив и към завладяващите разноцветни светлини на нощния град превръщат мансардните етажи в комплекса в истински рай и остров на спокойствието.

Покривните прозорци VELUX, с които са оборудвани мансардните помещения в комплекса, откриват зашеметяващи гледки към морската синева, небесния простор и изумруденото зелено на хълма край красивата морска столица.

IMG_7053

Разположени в спални, детски стаи и бани, тези прозорци внасят светлина и простор в дома. Те създават прекрасни условия за релакс със семейството след дългия натоварен ден, за зареждащи детски игри в здравословен вътрешен климат или за пълно разпускане с една ароматна вана под косите слънчеви лъчи на залеза.

IMG_6840

Покривните прозорци са снабдени с горно управление, а елегантната дръжка позволява лесно и бързо отваряне и затваряне с една ръка. Вградената вентилационна система улеснява навлизането на свеж въздух дори и при затворен прозорец. Свежестта и чистотата в помещенията се гарантират допълнително от специалния филтър срещу прах и насекоми, а позицията за лесно почистване на прозореца превръща домакинската работа в приятно и лесно занимание.

IMG_6962

Регулирането на вътрешния климат и постигането на идеални условия за работа и почивка също е лесно и удобно, благодарение на различните типове вътрешни и външни ролетни щори. Те спират топлината и силната слънчева светлина и създават прохлада в жилището. Вече нищо не ви пречи да се насладите на горещия летния ден и да отморите в уюта на прохладата.

Балкон на тавана – насладете се на морската панорама

Ако искате да излезете на въздух от мансардното жилище, ваш безценен помощник е прозорецът-балкон VELUX Cabrio. Той се отваря за секунди, претворявайки скатния покривен прозорец в малък, но уютен балкон.С две лесни движения горният елемент на прозореца Cabrio се превръща в навес, а долният – в елегантен и удобен парапет. На този чудесен балкон можете да се насладите на прохладния морския бриз и соления аромат на морето, да се потопите в свежестта на зеленината наоколо, да заредите с чаша сутрешно кафе или да се полюбувате на звездния простор в прохладата на вечерта.

DJI_0704

Висококачествени материали и енергийна ефективност

„Високото качество на вложените материали и изпълнението, съобразено със съвременните стандарти в строителството, определят ниските енергийни разходи на жилищата в комплекс „Зеленика“ и устойчивостта на инвестицията“, споделят партньорите по проекта.

Използването на покривни прозорци VELUX с техните високи енергийноефективни показатели повишава в голяма степен възможностите за пасивно пестене на енергия. В допълнение тройният стъклопакет на всички прозорци в сградите, характеризиращ се с нисък соларен фактор и нисък коефициент на топлопреминаване, също подобрява енергийната ефективност, с което се покриват изискванията, поставяни при изграждането на т.нар.“пасивни къщи“.

Слънчевите колектори, с които е снабден комплексът, допринасят от своя страна за ефективно осигуряване на битова гореща вода за целите на домакинствата.

Комбинацията на всички изброени иновативни елементи, вградени в жилищата на комплекс „Зеленика“, допълнени от прекрасната панорама към Варна и залива, зеленината и тишината на района, го правят идеалното място за живеене в градска среда, но в близост до природата.

Директният достъп до комплекса от пътя Аспарухово – Галата, близостта до плажа на Аспарухово и спирката на градския транспорт, разположена едва на 150 метра от комплекса, са също важен елемент, който натежава при избора на дом в „Зеленика“.