Боуен терапията и бременността – новото чудо за бъдещите майки?

| от MamaMia |


През последните години все по-голяма популярност набира специфичнo терапевтично лечение, което може да помогне почти за всяко оплакване в тялото, а някои от доволните пациенти дори го определят като чудо. Така наречената Боуен терапия се основава на теорията, че щом веднъж се постигне цялостна релаксация на тялото, започва процес на възстановяване на неговото равновесие и хармония, които му помагат да се справи с всеки проблем, било то на физическо или психическо ниво.

Самата терапия се осъществява чрез нежни масажни движения, Тя въздейства не само чрез нервната система, но и чрез лимфната и кръвоносната системи. Известна е с ефективността си за болкоуспокояване, при гадене, проблеми с вътрешните органи, както и с това, че намалява времето за възстановяване – а това на теория я прави идеална за бъдещите майки и техен най-добър приятел по време на бременността и след нея.

За Боуен терапията не се говори много в публичното пространство, но за сметка на това препоръките и добрите отзиви не са никак малко.

В събота, на 5 юни, най-големият форум за бъдещи и настоящи родители „Форум бременност“ и детско здраве“ за пръв път ще даде трибуна за качествена и експертна дискусия по темата за Боуен терапията при бременността. Повече информация за нея и влиянието й върху бременността ще даде физиотерапевтът и председател на Българската асоциация по Боуен терапия Георги Илчев.

„В аспекта на бременността, Боуен терапевтите могат да бъдат полезни както за редица вегетативни смущения през първите два триместъра, така и за болките в кръста и сакро-илиачните стави през третия триместър. Имаме възможност да помогнем и в посока дихателните затруднения, а дори и за обръщане на бебето и предразполагане към по-добро, естествено раждане“, разказа той специално за MamaMia в аванс.

Експертът обясни, че най-голямата полза от Боуен терапията според него е, че тя няма странични ефекти и противопоказания. Методиката е безвредна и може да се използва от новородени бебета до пациенти в дълбока старост. По време на самия „Форум бременност и детско здраве“ Илчев ще разкаже в детайл как се извършва терапията, какви са отзивите от пациенти и родилки, с които е работил.

„Популярността на Боуен терапията расте с всяка изминала година. Боуен стъпва в България за първи път през 2008 година, но получава силен тласък през 2010-а. От тогава до днес, интересът към нея расте прогресивно, както от страна на пациентите, така и от страна на медицинското съсловие. Смятам, че тази тенденция ще се запази и усили с времето, именно поради добрата ефективност на терапията. Приложението й не изисква апаратура, нито специални условия, няма инвазивност, нито болка. Липсата на противопоказания и риск от усложнения допълнително засилва доверието към Боуен“, разказа още той.

Повече подробности за терапията научете от „Форум бременност и детско здраве“ на 5 юни от 14 часа. Форумът ще се излъчва на живо на puls.bg/live, както и на стрийминг платформата за събития Investor Media PRO: https://investormediapro.bg/.