Бижутата говорят… Вера и Pandora, няколко любими гривни по-късно

| от Дани Блажева |


Винаги съм очаквала, че майките и дъщерите или сестрите би следвало да имат сходен вкус. Колкото повече пораствам обаче толкова по-често се убеждавам, че вкусовите предпочитания на хората са уникални като отпечатъците от дланта на ръката ни.

Затова заедно с екипа на PANDORA поканихме няколко техни последователи, които помолихме да споделят своите любими бижута от колекциите им. И да, предположенията ни се оказаха верни- нямаше и две еднакви комбинации от талисмани, гривни или пръстени. Всяка една от дамите беше персонализирала и пречупила бижутата през своя собствен вкус, преживявания и мечти.

Първа за снимките пристигна Вера- усмихната дама, лекар по професия, която отначало се притесняваше да застане пред камерата ни. Тя пристигна с пълна чанта съкровища с марка Pandora, които грижливо бе подредила в кутийките им. В крайна сметка убедихме Вера да позира- все пак бижутата стоят най-добре и искрящо единствено на собственика си чиито дух улавят.

DSC_9402
Снимка: Мирослава Дерменджиева

Докато нашата фотографка снимаше с усмивка красивите ювелирни творения ние й зададохме няколко въпроса:

Свързвате ли бижутата, които показвате тук с ценни за вас моменти от живота ви? С кои?

Вера: Разбира се. Свързвам ги с празниците които са важни за мен и семейството ми. Рождени дни, Коледа Деня на майката и т.н.

Има ли разлика между бижутата, които носите в свободното си време и тези за работа?

Вера: Аз избирам много внимателно бижутата си за работа, защото работя със студенти и младите хора са много критични към външния вид. За мен, пък бижутата са най-важните и те определят цялото и облекло за деня. В свободното ми време също подбирам с внимание, какво да сложа.

Ако бижутата ви можеха да говорят, какво биха казали за вас?

Вера: Предполагам, биха казали, че са любимия ми акцент в живота.

DSC_9361
Снимка: Мирослава Дерменджиева

Ако на далечно пътешествие трябва да вземете само две от любимите ви аксесоари кои биха били те?

Вера: Любима гривна и пръстен.

Коя е любимата ви комбинация от аксесоари?

Вера: Аз не обичам комплектите, но при PANDORA харесвам съчетанието от обици и елементи за гривна, което може да се комбинира и с колие.

Кое е бижуто, което никога не бихте сложили?

Вера: Това, което носят всички, само защото е модно. Аз обичам индивидуалните и редки модели.

Колко време ви е нужно сутрин, за да изберете какви аксесоари да сложите?

Вера: Доста време. От тях зависи какво ще облека и как ще подбера дори обувките си.

Какви бижута бихте избрали за вечер с вино с приятелки?

Вера: Оригинални и закачливи. Нещо по-ефектно.

DSC_9425

А за среща с любимия мъж?

Вера: Дискретни и любими. Нещо със стил.

Има ли бижу, което много рядко сваляте?

Вера: Да, ако ми е любимо и ме радва, изобщо не го свалям дълго време, но няма да го нося цял живот. Трябва да има разнообразие.

Най-новата концепция #DO на PANDORA е посветена на силните, неповторими жени. Пораснали момичета, които със своя талант и умения успяват да спечелят признанието на околните. Жени, които не престават да създават, да се борят, да пътешестват, да обичат, да страдат, да се усмихват и да побеждават. За да отпразнуваме красивите нови колекции на PANDORA през идните дни на страниците на Mamamia.bg ще ви срещнем с още няколко цветни жени родени да блестят и да вдъхновяват.