Безплатен куклен театър в Централни хали тази събота

| от Mamamia |


Детски събития с образователен, творчески и развлекателен характер очакват най-малките гости на най-новото градско пространство за култура „Сцена Централни хали“.

Всеки уикенд през юни на сутеренния етаж в емблематичната столична сграда на Централните хали, посетителите на Kaufland ще могат да се насладят на богата и разнообразна програма, подходяща за цялото семейство.

Кукленият театър „Чудната къщичка“ на театрална къща „Мариета и Марионета“ ще постави старта на юнската детска програма в Халите за децата между 2 и 8 години. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 8 юни от 11 часа.

В неделя, 9 юни, водещата на предаването по Нова телевизия „Социална мрежа“ Милена Янинска и специалистът по детско четене Валентина Стоева ще отговорят на важния за всички четящи деца и техните родители въпрос „За каква възраст е тази книжка?“.

Всички, които искат да разберат повече за детското четене, книгите и всички важни аргументи при избора на заглавие, могат да се включат на 9 юни (неделя) 2024 г. от 11:30 ч. на „Сцена Централни хали“.

Образователното събитие се организира в партньорство с най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior, които обещават много интересни събития всяка неделя до края на юни.

Следващият уикенд, на 16 юни, децата ще се впуснат по стъпките на археолозите с образователната лекция „Истории от Древна Сердика“, която ще е с участието на Полина Стоянова от Регионалния исторически музей – София.

В събота на 22 юни от 17 часа малчуганите ще се потопят в приказката „Маргаритка и вкусната храна“.

Заедно с Маргаритка ще прочетат избран откъс от текста и след това в детската работилничка ще изработят героите от приказката, както и малки плодове и зеленчуци. Всеки участник ще получи специален стикер и ще има възможността до си снима с Маргаритка.

На 23 юни малчуганите могат да се включат в работилницата „Аз съм дизайнер“ и заедно с дизайнерката Яна Аргиропулос да направят първата си корица за книга.

Детската програма за месеца ще завърши с образователното събитие „Четем заедно“, което ще запали интереса на най-малките гости на „Сцена Централни хали“ по четенето на художествена литература.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувана на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града.

От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв.

Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.