Бащи за пример в специална кампания на People of Sofia

| от MamaMia |


През целия декември на страницата на People of Sofia във Facebook течеше специална кампания, посветена на активното бащинство, която е подкрепена от PokerStars Careers. В нея Вихрен Георгиев снима мъже с различни професии и социален бекграунд, обединени под един общ знаменател – този на бащинството. И то на онова бащинство, което играе активна и качествена роля в живота на детето.

„За мен това, освен обществено важна тема, е и много лична. Израснал съм без баща и беше истинско лично предизвикателство да споделя емоциите на всички тези бащи, участващи в проекта“, споделя фотографът.

Все още в обществото ни има схващане, че ролите на майката и бащата не са равнопоставени и взаимнозаменяеми. Стои представата, че грижите за децата са приоритетно занимание за майките и някакво хоби за бащите.

Истината е, че този стереотип отдавна се променя и People of Sofia, заедно с PokerStars Careers, имат намерението да го докажат, показвайки добрите примери в това отношение. Стереотипизацията е обидна, излишна и подценяваща мъжете, освен че не е вярна.

С фотографски портрети и кратки истории Вихрен Георгиев среща публиката с 12 мъже, които имат какво да кажат за живота си като родители и не приемат грижата за децата си като геройство. Вижте някои от тях в галерията ни по-горе.

„Представяте ли си съвършеното бащинство? Изпипано, по учебник (най-новият такъв), съобразено с хиляди датчици, бази данни, съвети, умни заключения и какво ли още не. От зора до здрач, да бъдеш 100% баща. Хм. Аз не си го представям. Но си представям автентичното бащинство. Онова, което вдъхновява. Със своите си кусури, драми, проляни сълзи, малки скарвания, на-кого-ще-накривиш-ти-шапката обноски и какво ли още не“, споделя Константин Вълков, програмният директор на Дарик радио, баща на две деца и един от участниците в проекта.

Кампанията е подкрепена от PokerStars Careers – един от големите технологични работодатели у нас, осмеляващ се да гледа на бащинството и майчинството по единствения възможен начин – човешки.

Повече за кампанията и историите можете да откриете във Facebook страницата на People of Sofia,
а за кариерните възможности в PokerStars можете да научите тук.

Вижте още:

Има няколко типа татковци. Кой е у вас?


Повече информация Виж всички